Domaine Yves Cuilleron
Saint Péray 2022 Lieu-dit-Biousse

€ 32,50
/ € 195,00 (per doos van 6)

Domaine Yves Cuilleron
Saint Péray 2022 Lieu-dit-Biousse

Er is een nieuw oogstjaar leverbaar. Klik op de onderstaande link. Saint Péray 2023 Lieu-dit-Biousse
Yves Cuilleron’s motto is: druiven moet je zo rijp mogelijk plukken. Als lekkerbek met een voorliefde voor goed eten houdt hij van ‘vins gourmands’ (gulzige wijnen). Dat gulzige proef je terug in zijn eigen wijnen. Hij maakt ze 100% maison. Niets staat bij hem vast, hij werkt puur op gevoel. Hij observeert en stuurt bij. Selecteert eigenhandig het fruit van de oudere en jongere stokken. Dit uiterst zorgvuldige wijngaardbeheer is kenmerkend: de stokken krijgen bij Cuilleron een haute couture-behandeling. Cuilleron werkt in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu, 59 hectare wijngaard verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu, Hij wordt alom beschouwd als één van de grote wijnmaaktalenten van de noordelijke Rhône.
Geel tot goudgele kleur. Complexe en krachtige neus met voornamelijk aroma's van bloemen (acacia) en wit fruit. Geraffineerde wijn. Zuivel. Wax. Delicaat en elegant houtgebruik. Gegrilde amandelen. Lange afdronk dankzij mineraliteit.
Aanbevolen bij wit vleesgerechten, kalfsescalope à la normande, feuilleté van bospaddenstoelen, coquilles.
Er is een nieuw oogstjaar leverbaar. Klik op de onderstaande link. Saint Péray 2023 Lieu-dit-Biousse
Domein Domaine Yves Cuilleron
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023 - 2027
Serveertemperatuur 12 à 14 °C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Marsanne
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Domaine Yves Cuilleron

Rhône Noord / Frankrijk

Yves Cuilleron’s motto is: druiven moet je zo rijp mogelijk plukken. Als lekkerbek met een voorliefde voor goed eten houdt hij van ‘vins gourmands’ (gulzige wijnen). Dat gulzige proef je terug in zijn eigen wijnen. Hij maakt ze 100% maison. Niets staat bij hem vast, hij werkt puur op gevoel. Hij observeert en stuurt bij. Selecteert eigenhandig het fruit van de oudere en jongere stokken. Dit uiterst zorgvuldige wijngaardbeheer is kenmerkend: de stokken krijgen bij Cuilleron een haute couture-behandeling. Cuilleron werkt in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu, 59 hectare wijngaard verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu, Hij wordt alom beschouwd als één van de grote wijnmaaktalenten van de noordelijke Rhône.

Lees meer