Ga naar de hoofdinhoud Ga naar de zoekopdracht Ga naar de hoofdnavigatie

Aanbevolen

bij hoofdgerechten

Aanbevolen bij hoofdgerechten

Bij het hoofdgerecht  zoeken we naar wijnen met structuur, een goede balans en verfijnde tannines, die harmonieus samengaan met gerechten met rijke smaken en texturen. Denk aan langzaam gegaard vlees, wildgerechten, stoofschotels of een klassieke côte de boeuf. De onderstaande vier wijnen zijn geselecteerd om deze rol perfect te vervullen: 

Bodegas Montecastro Ribera del Duero 2022 (Spanje)
Diep en krachtig met tonen van zwart fruit, fijne houttonen en een vleugje specerijen. Perfect bij gegrild rood vlees of lamsrack.

La Bastide Saint Dominique Côtes-du-Rhône Villages 2023 (Zuid-Rhône, Frankrijk)
Niet normaal lekker! Grenache en Syrah in totale harmonie. Als je dit blind proeft, denk je aan een wijn van 15 tot 20 euro. Alle aroma's zijn perfect versmolten nu. Ideaal bij stoofgerechten of Provençaalse lamsschouder.

IGT Rosso del Veronese 2021 (Veneto, Italië)
Een Rosso del Veronese die opvalt door zijn verfijning, zachte tannines en frisse, levendige karakter. Topklasse. Ga je deze kerst op de Italiaanse tour met ossobuco of pasta met wildragù dan moet je deze wijn schenken.

Weingut Moric Burgenland Hausmarke Rot (Oostenrijk)
Een serieuze rode wijn met karakter: donker en geconcentreerd, met een kruidig bouquet en duidelijke Blaufränkisch-signatuur. In de smaak fris en stevig, met aroma’s van zwarte bessen, een levendige structuur e. Juicy en verfijnd, doet denken aan elegante Cabernet-stijlen uit de Saumur. Combineert prachtig met gevogelte of vederwild. 

Weekaanbieding t/m 31-12-2025