Bodega Can Leandro
Spanje - Valencia

Betoverende Monastrell uit Valencia
Bodega Can’ Leandro is een kleinschalig, familiedomein in de D.O. Valencia, opgezet door de gebroeders Gabriel en Alberto Sanchís Mestre. Ze zijn gepassioneerd door hun lokale terroir in Ontinyent en richten zich op inheemse druiven zoals Monastrell, geteeld op kalkrijke, zandige gronden op ongeveer 550 meter boven zeeniveau.
De l’Arenal 2023 is samengesteld uit verschillende oude wijngaarden op 550 meter hoogte. De druiven (voornamelijk monastrell) worden handmatig geoogst. Na een korte koude inweking volgt een vinificatie met hele trossen in RVS vaten gedurende 14 dagen. Daarna rijpt de wijn 4 maanden in Franse eiken barriques. Betoverende aroma’s van viooltjes, rijpe zwarte vruchten en rokerige kruidigheid. In de mond donkere pruim, bosbes, cederhout en drop. Het hout is soepel geïntegreerd, de levendige zuren geven energie en balans. Aangename minerale, zilte ondertoon die de afdronk elegant ondersteunt. Deze wijn toont wat Monastrell van Spaanse bodem kan leveren: charme, karakter en kracht in balans – de perfecte introductie tot wat Valencia tegenwoordig te bieden heeft.
I found some rustic aromas in the 2023 L'Arenal, a pure Monastrell that reveals some notes of fresh meat and blood, a touch of iron and earth
