Ga naar de hoofdinhoud Ga naar de zoekopdracht Ga naar de hoofdnavigatie

Aanbevolen

bij voorgerechten

Aanbevolen bij verfijnde voorgerechten

Bij de eerste gang van een menu adviseren we qua smaakintensiteit en aroma's vaak sauvignon blanc getypeerde wijnen zonder houtlagering. Pure wijnen die met hun spanning, precisie en elegantie niet overheersen bij het voorgerecht, maar ook een natuurlijke brug vormen naar de rijkere wijnen die later volgen. De onderstaande vier wijnen vallen in deze categorie en komen schitterend tot hun recht bij delicate gerechten als ceviche, tonijntartaar, carpaccio van gemarineerde zalm of een luchtig aardperensoepje met licht gegrilde Sint-jakobsschelpen. Ook tonen ze hun klasse bij  gerechten in Ottolenghi-stijl (hummus, labneh, aubergines met tahinidressing).

Salwey Baden Kaiserstuhl Weiss 2023 (Duitsland)
Nieuw in ons assortiment! Een zeer geslaagde  blend van chardonnay, grauburgunder en weissburgunder. Veel grip met de fijne mineraliteit van gemalen stenen. Perfect bij lichte visgerechten en salades.

Weingut Gritsch Wachau Riesling Steinterrassen 2023 (Oostenrijk)
Riesling met precisie: citrus, groene appel en een elegante kruidigheid. Ideaal bij ceviche of tartaar van tonijn.

Domaine Pellé Menetou-Salon ‘Les Bornes’ Blanc 2023 (Loire, Frankrijk)
Sauvignon blanc in zijn puurste vorm: knisperend fris, tonen van buxus en citrus, met een minerale ondertoon. Heerlijk bij rauwe sint-jakobsschelpen.

Domaine Henri Bourgeois Pouilly-Fumé 2023 (Loire, Frankrijk)
Verfijnde sauvignon blanc met rokerige mineraliteit, citrus en een vleugje exotisch fruit. Finesse en complexe aroma's zijn kenmerkend voor deze wijn. Aanbevolen bij de vegetarische keuken of gepocheerde vis met spinazie. Crottin de Chavignol  (Franse geitenkaas) met geroosterde sesamzaadjes is een klassieke combinatie.


Weekaanbieding t/m 31-12-2025