Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Charles Audoin
Marsannay 2022 Cuvée Charlie Blanc

€ 40,25
/ € 241,50 (per doos van 6)

Domaine Charles Audoin
Marsannay 2022 Cuvée Charlie Blanc

€ 40,25
/ € 241,50 (per doos van 6)
Charles Audoin nam met zijn vrouw Marie Francoise het domein over in het jaar 1972. Het domein is gelegen in Marsannay-la-Côte en spreidt zich uit over 14 hectare. Hun gamma biedt ook 14 verschillende wijnen. Er is sindsdien veel werk verzet in wijngaarden en kelders, met een biologische insteek die heeft geleid tot het gecertificeerd label HVE (Haute Valeur Enviromental). Sinds 2000 runt de energieke Cyril Audoin het domein en dat weten ze nu wel in binnen- en buitenland. Geroemd en gewaardeerd met veel nationale- en internationale prijzen! Cyril zijn vader is de grote inspirator van het domein en degene die de ommekeer voor Marsannay maakte. Vandaar dat het domein nog altijd de naam draagt van Charles Audoin.
Genoemd naar de geboorte van Cyril's dochter Charlie! Een prachtige blend uit verschillende wijngaarden. Citroengeel van kleur. Attractief boeket. Boterig. Exotisch. Perzik. Gedoseerd hout in geur en smaak. Duidelijke chardonnay stijl. Genoeg frisheid door de citrus. Overall een zeer gebalanceerde wijn met ook iets van steenvruchten en rode appel.
Fazant met zuurkool à l'Alsacienne. Varkensmédaillons met foie gras. Gamba's. Tête de Veau!
Reviews
The Wine Advocate 89-91/100

The 2022 Marsannay Cuvée Charlie Blanc is a charming, unctuous wine bursting with aromas of sweet orchard fruit, buttery pastry and flowers, followed by a rich, enveloping, medium to full-bodied palate.

 Cyril Audoin presides over this 14-hectare Marsannay reference point, and he has produced excellent wines in both colors (to say nothing of a benchmark rosé) in the 2022 vintage. Soils are cultivated mechanically, and yields are kept moderate in the vineyards. In the winery, extractions are gentle and élevage lasts two winters, beginning in barrels (mostly from François Frères) followed by some months in tank. The style is pure and seamless, emphasizing bright fruit tones and supple tannins in reds and texture combined with freshness in white. What's more, the wines are admirably consistent from vintage to vintage.

€ 40,25
/ € 241,50 (per doos van 6)
Domein Domaine Charles Audoin
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024-2028+
Serveertemperatuur 12-14C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Charles Audoin

Bourgogne Côte de Nuits / Frankrijk

We zijn in Marsannay. De noordelijkste appellatie van de Côtes de Nuits, dicht bij hertogenstad Dijon Hier ligt Domaine Charles Audoin, gevestigd in het dorp Marsannay-la-Côte, met 14 hectare wijngaard in de appelaties Marsannay en Fixin. Audoin is een echte Marsannay-specialist en maakt wijnen van twaalf verschillende climats binnen de gemeente. In wit en rood én rosé: en dat is bijzonder want rosés zijn een zeldzaamheid in de Bourgogne (dit is ook nog een ontzettend goede). De witte wijnen van aligoté en chardonnay zijn opvallend elegant, de rode wijnen een prachtige weerspiegeling van hun terroir. Al met al een indrukwekkend gamma. Ook Robert Parker’s Wine Advocate tipt wijnliefhebbers over Audoin: 'This domaine continues to belong on any short list of the Côte de Nuits's finest values.’

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief