Acustic Celler
Montsant 2020 Braó
Montsant is een van de jonge appellaties in de regio Catalunya en maakt onderdeel uit van het wijngebied Tarragona. De wijngaarden komen uit verschillende dorpen en liggen op een hoogte tussen de 300-700 meter. Acústic Celler is een privé project van Albert Jané (Ventura) dat kleeft aan specifieke filosofie: nieuw leven blazen in de zeer traditionele wijnbouw van de regio zodat de wijnen zich zo natuurlijk mogelijk kunnen tonen. Een stroom tegen modernisering en globalisering van internationale druivensoorten en modern wijnmaken? Hier is het terug naar de 'roots' met druiven als Garnaxta en Samsó (Carignan). Uniek in zijn soort!
Gemaakt van 10% garnatxa (grenache) die finesse geeft en 90% cariñena (carignan) die kleur, body en rijp rood fruit verschaft. Rijpte twaalf maanden op nieuw eiken en daarna nog eens een jaar op licht-getoaste vaten. Enorme complexiteit en elegantie. Royaal boeket van minerale, kalkachtige aroma's en hints van balsamico. Op het gehemelte rijk, diep, met sappige rode bessen en wilde aardbeien. De tannines zijn afgerond en sensueel met ‘n confit-achtige, onweerstaanbare afdronk. Schitterend lange nasmaak. Wow.
Krachtig wild (haas), harde/pikante kazen, stoofschotels, wild zwijn, lamsbout met knoflook en rozemarijn.
Reviews
The Wine Advocate
Braó was produced with a blend of 88% Cariñena and 12% Garnacha from very old vines—all over 60 years of age—from 16 plots, all owned, in five different locations in La Serra, Els Guiamets, Marçà, Masroig and Cornudella. It was fermented with indigenous yeasts and matured in new and second use barrels for 12 months.