Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Jean Baptiste Ponsot
Rully 1er Cru Molesme 2022 Rouge

€ 36,50
/ € 219,00 (per doos van 6)

Domaine Jean Baptiste Ponsot
Rully 1er Cru Molesme 2022 Rouge

€ 36,50
/ € 219,00 (per doos van 6)
8,5 hectare groot domein dat is opgericht in 1954 door Lucien Ponsot. Zoals zoveel familiebedrijven volgen hier de generaties elkaar ook op en zijn er in de loop der tijd wijngaarden bijgekocht. Sinds 2000 staat de jonge Jean Baptiste aan het roer en niet onverdienstelijk. Zoals meerdere van zijn jonge collega's barst deze generatie van de energie en dat merk je aan de kwaliteit van de wijn. Met respect voor de natuur en de omgeving, gedoseerd houtgebruik (max 20-30%) en slimme investeringen worden de wijnen ieder jaar verfijnder en preciezer. Omdat veel in het teken staat van rijpe en gezonde druiven. Een van de nieuwe vaandeldragers uit deze gemeente!
Zuivere kersenrode kleur, iets transparant. Aantrekkelijke Pinot Noir neus vol met bosfruit en framboos. De aanzet is intens, sappig. Uitstekend in balans en goed gedoseerd hout (25% nieuw hout) met frisheid en een lekkere kruidigheid.
Patrijs met rode wijnsaus en salie. Kalfsvlees met ansjovisboter.
€ 36,50
/ € 219,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Jean Baptiste Ponsot
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024-2030
Serveertemperatuur 16°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Ponsot

Bourgogne Côte Chalonnaise / Frankrijk

Om in de gaten te houden: zonder twijfel is Ponsot één van de rijzende sterren van Bourgogne. Jonge wijnmaker Jean-Baptiste Ponsot (uit 1980) heeft al meer dan twintig jaargangen achter de kiezen: hij nam op twintigjarige leeftijd de teugels van het wijnbedrijf over van vader Bernhard. Domaine Ponsot ligt in het dorp Rully net ten zuiden van de beroemde Côte d'Or. Hier maakt Jean-Baptiste uitzonderlijke witte wijnen die kunnen concurreren met grootheden als Chassagne-Montrachet en Puligny-Montrachet. Alle Ponsot-wijnen zijn vrijwel meteen na de botteling uitverkocht. Deze wijnmaker zal niet lang onder de radar blijven. Zijn witte wijnen krijgen nu al de hoogste beoordelingen in de Guide Hachette. Gelukkig vonden wij hem voordat de 'big boys' dat deden.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief