Clos du Calvaire
Châteauneuf du Pape blanc 2023 les terres de la Crau
Als producent van Châteauneuf du Pape wijnen sinds 1865, draagt Clos du Calvaire bij aan de wereldwijde bekendheid van de grote wijnen van deze beroemde wijngaarden in de Rhônevallei. De Calvaire-percelen liggen in unieke terroirs en produceren wijnen van topkwaliteit, zoals de Cuvée Tradition, die sinds 1923 over de hele wereld wordt geëxporteerd. De wijnen van Clos du Calvaire staan bekend om hun volle, krachtige en rijke stijl. De rode wijnen bieden tonen van rijp rood en zwart fruit, zoals bramen en bessen, met hints van kruiden en aardse tonen. Hun soepele, toegankelijke textuur maakt ze ideaal om jong te drinken, terwijl ze ook geschikt zijn voor rijping op fles. Kenmerkend is de frisse, pure expressie van het terroir van Châteauneuf-du-Pape.
1 hectare grote productie met 60 jaar oude stokken. Opvoeding op houten demi muids, beton en amforen. Single vineyard. Helder geel van kleur. Fijne geur van bloemen en lindebloesem. Peer. Kamille. Pure witte wijn. Smaakvol. Evenwichtig. Groene citroen. Honing. Perfecte expressie van haar terroir.
Risotto met coquilles. Blanquette de veau met morilles. Brie de Meaux met truffel. Kabeljauw op Provencaalse wijze. Dorade met dragon.
Reviews
The Wine Advocate 91/100
Evoking aromas of lemon oil, spring flowers, blanched almonds and ripe orchard fruits, the 2023 Les Terres de la Crau is medium to full-bodied, satiny and tense with a fleshy core of fruit, a crystalline texture and a fresh, long, mineral finish. This blend of 40% Clairette, 30% Grenache Blanc, 20% Roussanne and 10% Bourboulenc, matured for eight months in a combination of large barrels and terra cotta jars, has a lot of personality and should evolve gracefully over the next eight years.