Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Larmandier Bernier
Champagne Grand Cru Extra Brut 2014 Vieille Vigne du Levant

€ 159,95
/ € 959,70 (per doos van 6)

Domaine Larmandier Bernier
Champagne Grand Cru Extra Brut 2014 Vieille Vigne du Levant

€ 159,95
/ € 959,70 (per doos van 6)
Champagne wijnboeren tot in perfectie. Pierre en Sophie Larmandier bezitten een topterroir in de Côte de Blancs en maken van bodem tot druif uiteindelijk muziek in het glas. De wijncultuur is biodynamisch, de stokken zijn gemiddeld boven de 30 jaar en de rendementen zijn laag. Briljante Champagnes, zoals ze nog maar zeldzaam zijn in de wereld!
Single vineyard Champagne! Opgevoed op houten vaten en 5 jaar 'sur lattes'! Strogeel van kleur. Complexe aroma's van rijpe peer en geweersteen. Frisse en levendige smaken. Bijenwas en witte bloemen. Zoutige mineraliteit en opwekkend. Champagne met structuur en lengte. Prachtig mooi glas. Terroir!
Als aperitief, wit vlees in romige sauzen, of gewoon in alle rust met zonder iets. Geef de Champagne even de tijd om te openen.
€ 159,95
/ € 959,70 (per doos van 6)
Domein Domaine Larmandier Bernier
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2013
Bewaartermijn 2023 - 2030+
Serveertemperatuur 9 à 11°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Domaine Larmandier-Bernier

Champagne / Frankrijk

De champagnes van Larmandier-Bernier staan bekend om hun puurheid, precisie, verfijning en gelaagdheid. De druiven (90% chardonnay) komen uitsluitend van het eigen domein, waar al meer dan twintig jaar op biodynamische wijze wordt geproduceerd. Het domaine ligt op de Côte des Blancs, in het hart van de Champagnestreek. 45 hectare topterroir, met premier cru-wijngaarden rondom Vertus en de grand cru-wijngaarden Avize, Oger, Chouilly en Cramant. Naast de biodynamische aanpak onderscheidt het huis zich door een lange rijping (11 maanden) van de wijnen op de most en in houten vaten voorafgaand aan de tweede gisting. Biologisch geteelde grands crus, met precisie en geduld gemaakt, van gezonde, rijpe druiven. Zuivere, minerale, authentieke prachtwijnen.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief