Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Larmandier Bernier
Champagne Grand Cru Extra Brut Les Chemins d’Avize 2015

€ 159,95
/ € 959,70 (per doos van 6)

Domaine Larmandier Bernier
Champagne Grand Cru Extra Brut Les Chemins d’Avize 2015

€ 159,95
/ € 959,70 (per doos van 6)
Champagne wijnboeren in hart en nieren. Niet voor niets worden Pierre en Sophie Larmandier gevierd als één van de beste Champagnemakers. De twee bezitten een topterroir in de Côte de Blancs en maken van bodem tot druif uiteindelijk muziek in het glas. De wijncultuur is biodynamisch, de stokken zijn gemiddeld boven de 30 jaar en de rendementen zijn laag. Al hun Champagnes smaken ontzettend puur en natuurlijk. Briljante Champagnes, zoals ze nog maar zeldzaam zijn in de wereld!
Les Chemins d'Avize schittert met aroma's van citrusolie, versgebakken brood, witte bloemen, verse munt en amandelen. Een Champagne die vol en gelaagd is met fijne zuren. Dit is een geweldige fles die de stijl van Larmandier-Bernier illustreert.
Een fantastisch aperitief, maar kan ook aan tafel bij gerookte zalm of zelfs lichte vleesschotels.
€ 159,95
/ € 959,70 (per doos van 6)
Domein Domaine Larmandier Bernier
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2015
Bewaartermijn 2023-2027
Serveertemperatuur 11 à 13°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L

Domaine Larmandier-Bernier

Champagne / Frankrijk

De champagnes van Larmandier-Bernier staan bekend om hun puurheid, precisie, verfijning en gelaagdheid. De druiven (90% chardonnay) komen uitsluitend van het eigen domein, waar al meer dan twintig jaar op biodynamische wijze wordt geproduceerd. Het domaine ligt op de Côte des Blancs, in het hart van de Champagnestreek. 45 hectare topterroir, met premier cru-wijngaarden rondom Vertus en de grand cru-wijngaarden Avize, Oger, Chouilly en Cramant. Naast de biodynamische aanpak onderscheidt het huis zich door een lange rijping (11 maanden) van de wijnen op de most en in houten vaten voorafgaand aan de tweede gisting. Biologisch geteelde grands crus, met precisie en geduld gemaakt, van gezonde, rijpe druiven. Zuivere, minerale, authentieke prachtwijnen.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief