Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Salwey
Baden Spätburgunder Kaiserstuhl 2022

€ 22,25
/ € 133,50 (per doos van 6)

Salwey
Baden Spätburgunder Kaiserstuhl 2022

€ 22,25
/ € 133,50 (per doos van 6)
Konrad Salwey. Eigenaar. Wijnmaker, oenoloog en Bourgonge specialist. Hij voltooide zijn opleiding tot wijnmaker bij de wijnmakerijen WIRSCHING en MÜLLER-CATOIR. Daarna ging hij rechtstreeks naar Geisenheim, waar hij zijn studie oenologie aan de universiteit voltooide. In de zomer van 2002 keerde Konrad Salwey vervolgens terug naar de wijnmakerij van zijn ouders in Oberrotweil am Kaiserstuhl om geleidelijk het management over te nemen. Konrad Salwey is nu verantwoordelijk voor de gekozen strategische richting van de wijnmakerij en de uitbreiding van de wijnen. Hij wordt beschouwd als een pionier op het gebied van lichte, frisse en alcoholarme Bourgondische wijnen. Zijn voorkeur gaat uit naar de uitbreiding van de witte Bourgogne in grote houten vaten en de rode wijnen in barriques. Konrad geniet van de Badense keuken, is een familieman en een gepassioneerd jeu de boules-speler.
Licht robijnrood van kleur. Elegante en fruitige neus. Kruidig zoetje. Zwarte kersen. Soepele en fluwele aanzet met hele zachte tannine. Drink het ietsje gekoeld en je hebt een fantastisch glas rode wijn.
Escargots. Varkenshiel. Blanquette de Veau. Biefstuk met groentjes. Kwartel. Patrijsje? Zachte kazen.
€ 22,25
/ € 133,50 (per doos van 6)
Domein Salwey
Land Duitsland
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024-2027
Serveertemperatuur 15°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Spätburgunder
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Salwey

Baden / Duitsland

Weingut Salwey ligt in Oberrotweil am Kaiserstuhl, het mooiste microklimaatje van Baden. De geschiedenis van het wijnhuis gaat terug tot het midden van de 18e eeuw, waarbij het onveranderd in familiehanden is gebleven en nog steeds op de oorspronkelijke locatie is gevestigd. De wijngaarden liggen op vulkanische grond en worden perfect onderhouden. Er wordt streng en selectief, handmatig geoogst. Een voorbeeld van Duitse kwaliteit en degelijkheid. Het huis wordt geleid door oenoloog en pinot-specialist Konrad Salwey, die bekend staat als een zeer consciëntieuze wijnmaker die met een kritisch oog naar zijn wijnen kijkt. Hij wordt beschouwd als een pionier op het gebied van lichte, frisse en alcoholarme pinots. Alle wijnen worden bij Salwey opgevoed op Frans eiken, de witte pinots (weissburgunder, grauburgunder) op grote houten vaten, de rode pinot (spätburgunder) in barriques. Fenomenale wijnen die stuk voor stuk behoren tot de beste van Duitsland. Weingut Salwey is lid van de VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), waartoe de beste wijnhuizen van Duitsland behoren.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief