Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Diefenhardt
Rheingau VDP Gutswein Spätburgunder 2022

€ 17,25
/ € 103,50 (per doos van 6)

Weingut Diefenhardt
Rheingau VDP Gutswein Spätburgunder 2022

€ 17,25
/ € 103,50 (per doos van 6)
Al 5 generaties diep geworteld in de Rheingau, produceert de familie Diefenhardt wijnen die hun oorsprong laten zien. Authentieke, van origine gekarakteriseerde wijnen met een moderne uitstraling. Wijnen die mineraal en delicaat zijn en zich kenmerken door hun finesse en lange levensduur. Kwaliteit, precisie en de juiste mix van traditie en moderniteit, dat is waar ze bij Diefenhardt voor staan. Ze willen ook wijnen produceren die mensen vreugde brengen, als metgezel voor de mooie en plezierige momenten in het leven. Julia, de vijfde generatie van de familie, werkt nu ook op het wijngoed. Na het voltooien van haar wijnbouwstudie in Geisenheim en met de ervaring in het buitenland in Zuid-Afrika en Frankrijk, runt ze sinds 2014 samen met haar vader Peter het familiewijnhuis in Eltville-Martinsthal in de Rheingau. In 1999 werd het wijnhuis opgenomen in de VDP, de vereniging van Duitse kwaliteitswijnhuizen. De VDP-adelaar, die de hals van de wijnflessen siert, vertegenwoordigt een van de hoogste wijnkwaliteitsbeloften in Duitsland en staat voor topkwaliteit.
Een bijzonder mooi visitekaartje is deze VDP Gutswein Spätburgunder. Hij combineert elegantie en warmte tegelijk. Diep donker kersenrood van kleur. Uitnodigende geur van rood fruit en subtiele kruidigheid. Zuiver. Schoon. De smaak in de mond zet door met rijp rood fruit, vanille en fijne kruiden. De tannines zijn mooi afgerond en geven de juiste bite. Echt een lekkere en vriendelijk geprijsde plezierwijn.
Escargots. Varkenshiel. Blanquette de Veau. Biefstuk met groentjes. Kwartel. Patrijsje? Zachte kazen.
€ 17,25
/ € 103,50 (per doos van 6)
Domein Weingut Diefenhardt
Land Duitsland
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2028
Serveertemperatuur 14-16°C
Druif Spätburgunder
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Diefenhardt

Rheingau / Duitsland

De wijnen van Weingut Diefenhardt – gevestigd in Eltville, Martinsthal in de Rheingau – zijn mineraal en delicaat en worden gekenmerkt door hun finesse en lange levensduur. Ze stralen stuk voor stuk drinkplezier en levensvreugde uit. Het wijnhuis staat voor kwaliteit, precisie en de juiste mix van traditie en moderniteit. Het wordt gerund door Julia en vader Peter Seyffardt, respectievelijk vierde en vijfde generatie. Jakob Diefenhardt, de betovergrootvader, kocht het landgoed van Baron von Reichenau in 1917. In 1999 werd het wijnhuis opgenomen in de VDP, de vereniging van Deutscher Prädikatsweingüter. De VDP-adelaar, die de hals van de wijnflessen siert, staat voor Duitse topwijnkwaliteit.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief