Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Joblot
Givry 1er Cru Clos du Cellier aux Moines 2022

€ 46,95
/ € 563,40 (per doos van 12)

Domaine Joblot
Givry 1er Cru Clos du Cellier aux Moines 2022

€ 46,95
/ € 563,40 (per doos van 12)
Er gaat een lange geschiedenis vooraf op dit domein. Het zijn eigenlijk Jean Marc en Vincent Joblot die eind jaren 70 het wijngoed sterk op de kaart hebben gezet. Ieder op zijn eigen terrein, de een in de wijngaard, de ander in de kelder. Vanwege de geschiedenis en de meegedragen kennis blinken de wijnen nu uit in een grote natuurlijke zuiverheid. Sinds 2012 is ook de dochter van Jean Marc, Juliette, werkzaam op het domein. Met haar achtergrond en kennis én geleid door kwaliteit legt het langzaam nu haar stijl op. Het domein strekt zich uit over 14 ha, waarvan een groot deel uit premier cru
Van 35 jaar oude stokken. Elegant en puur. Zwarte kers, viooltjes, bosfruit, cassis. Heerlijke aanzet en mondgevoel. Intens en alle smaken komen geweldig binnen met prachtige zuren. Lengte is top. Een heel evenwichtige wijn. Zeer gastronomisch.
Lamsvlees met pruimen.
Reviews
Burghound 91/94-100

A similar aromatic profile to the Clos de la Servoisine adds a touch of poached plum to the blend. On the palate, the medium-bodied flavors are even more refined with a prominent bead of minerality adding a sense of lift to the youthfully austere, compact and built-to-age finale. This is also excellent with the balance that should permit it to be enjoyed on the younger side while amply repaying up to a decade of keeping.

€ 46,95
/ € 563,40 (per doos van 12)
Domein Domaine Joblot
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2029+
Serveertemperatuur 15 à 17 °C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine Joblot

Bourgogne Côte Chalonnaise / Frankrijk

Familiebedrijf Joblot is diepgeworteld in Givry en combineert dit fundament met diepgaande oenologische kennis. Het domein strekt zich uit over 14 hectare wijngaard, waarvan 13 hectare pinot noir en 1 hectare chardonnay. Jean-Marc en Vincent Joblot zetten dit domein eind jaren zeventig op de kaart, waarbij de ene broer zich over de wijngaard ontfermde en de ander over de kelder. Inmiddels worden ze bijgestaan door Juliette, dochter van Jean-Marc, die de familietraditie voortzet en de nieuwe generatie vertegenwoordigt. Met hun vakmanschap en oprechte belangstelling voor bodemprocessen en de vegetatiecyclus van de wijnstok, maken de Joblots fantastische wijnen met een heel eigen karakter. De wijnpers is unaniem lyrisch: ‘beste wijnen van Givry’ (Perswijn), ‘viticulture perfectioniste’ (La Revue du Vin de France) en ‘Joblot, the uncontested king in the Givry appellation’ (Robert Parker). Bij de vinificatie en opvoeding van de wijnen ligt de nadruk op fraîcheur en vitaliteit. Het aandeel nieuw eiken ligt hoog (rond de 50%), maar het hout ondersteunt de wijnen en overheerst nooit.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief