Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine François Raquillet
Mercurey 2022 Vieilles Vignes Rouge

€ 34,75
/ € 417,00 (per doos van 12)

Domaine François Raquillet
Mercurey 2022 Vieilles Vignes Rouge

€ 34,75
/ € 417,00 (per doos van 12)
10 hectare tellend domein. In 1990 overgenomen door Francois en Emanuelle Raquillet. Hun filosofie: 'Un raisin d'excellente qualité et maturité!' Knotsgek van zijn wijn en druiven en bovendien zeer geïnteresseerd golfspeler. Hij slaagt erin om zijn domein op een steeds hoger niveau te krijgen. Wijnen met persoonlijkheid en precisie. Topreferentie voor de appelatie!
Intens rode kleur met paarse schakering. Krokant en intens Pinot. Geur van vers fruit. Kersen, frambozen. Super intense aanzet. Geweldig en overtuigend. 60 jaar oude wijnstokken! Blijft rank en elegant. Wijn zit vol met energie en blijft in de lengte maar doorgaan. Niveau van een premier cru!
Wilde eend met truffel, carré d'agneau met tijm en eigen jus, entrecote Charolais, gevulde kip met champignons en risotto.
€ 34,75
/ € 417,00 (per doos van 12)
Domein Domaine François Raquillet
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2028+
Serveertemperatuur 15 à 17 °C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Domaine François Raquillet

Bourgogne Côte Chalonnaise / Frankrijk

De AOC Mercurey is een van de grootste herkomstgebieden binnen de Côte Chalonnaise en tegelijkertijd het kloppend hart van dit wijngebied. In de wijngaarden rond het dorpje Mercurey vind je de nodige variatie wat betreft bodemgesteldheid, ligging, hoogte en blootstelling aan het zonlicht. ‘Terroir’ weegt dus zwaar. Wijnen met Mercurey op het etiket zijn dan ook nauwelijks onder een hoed te vangen. De beste zijn stevig, genereus en met de nodige finesse. Vooral de premier crus zijn uitstekende bewaarwijnen. François Raquillet, vigeron met een familiegeschiedenis van maar liefst 11(!) generaties wijnbouw van vader op zoon, nam het familiedomein in Mercurey in 1990 over, samen met zijn vrouw Emmanuelle. Als liefhebber van wijnstokken en druiven (en golf!), slaagt François erin het domein elk jaar naar het allerhoogste niveau te tillen. Sinds oogst 2018 is ook dochter Jeanne in het bedrijf gestapt. Samen exploiteert de familie Raquillet 14 hectare wijngaard en maakt hiervan een indrukwekkend gamma witte en rode wijnen met persoonlijkheid en precisie.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief