Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Marchand-Grillot
Coteaux Bourguignon Pinot Noir 2022 En Bollery

€ 28,75
/ € 172,50 (per doos van 6)

Domaine Marchand-Grillot
Coteaux Bourguignon Pinot Noir 2022 En Bollery

€ 28,75
/ € 172,50 (per doos van 6)
Zeer sterk domein uit Gevrey Chambertin. Inmiddels de 5e generatie onder leiding van Jaques en zijn zoon Etienne. Men gaat hier biologisch te werk, al heeft men het daar niet over! Ze produceren wijnen in een zeer delicate stijl, heerlijk geparfurmeerd, verteerbaar en verfrissend! Vin de garde à boire rapidement!
Van 40 jaar oude stokken. Wijngaarden liggen aan de onderkant van Clos Vougeot. Zuiver paarsrood van kleur. Superschone fruitneus. Aromatisch. Luchtig. Donkerrood fruit. Frisrijpe aanzet. Sappig Pinot. Framboos. Verfijnd en vooral veroverend. Een heerlijk glas. Op dronk.
Terrine van konijn. Teriyaki kip. Blanquette de veau in kokosmelk. Thai beef curry. Eendenborst met honingsaus.
€ 28,75
/ € 172,50 (per doos van 6)
Domein Domaine Marchand-Grillot
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024-2028
Serveertemperatuur 15°-17°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Domaine Marchand-Grillot

Bourgogne Côte de Nuits / Frankrijk

Wijnhuis Marchand-Grillot in Gevrey-Chambertin werd geboren door het huwelijk tussen een Marchand (Morey-St-Denis) en een Grillot (Gevrey-Chambertin). De familie Marchand-Grillot is dus bourgondisch pur sang en maakt traditionele wijnen, met veel terroir-expressie en respect voor de rode druif van deze streek: pinot noir. Het domaine is niet biologisch gecertificeerd, maar opereert wel zo groen mogelijk volgens de lutte raisonnée, de strijd die de (biologische) wijnboer voert om zonder herbiciden en pesticiden ongedierte, ziektes en schimmels uit zijn wijngaard te houden. De 9 hectare wijngaard is onderverdeeld in 47 percelen die zijn verspreid over vijf dorpen van de Côte de Nuits: Gevrey-Chambertin, Morey-Saint-Denis, Chambolle-Musigny, Gilly-les-Cîteaux en Brochon. De finesse en unieke karakters van de wijnen zijn te danken aan de rijkdom aan climats, de intensieve aandacht die ze krijgen en de aparte vinificatie van elke wijn. De wijnen hebben een delicate stijl met zachte tannines, sappig en aromatisch. Zó verteerbaar en verfrissend dat je bijna de fles aan de mond wilt zetten.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief