Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Jane Eyre
Gevrey Chambertin 2022

€ 87,75
/ € 526,50 (per doos van 6)

Jane Eyre
Gevrey Chambertin 2022

€ 87,75
/ € 526,50 (per doos van 6)
De volgende generatie Bourgondisch talent is niet per se in de Bourgogne geboren. Soms kan de frisse wind die een traditie nodig heeft van de andere kant van de wereld komen. De in Australië geboren Jane Eyre – inderdaad: ze deelt haar naam met een van de heldinnen van de Engelse literatuur – deed in 1998 mee aan haar eerste oogst in de Bourgogne. De rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis. Na een aantal stages met gelauwerde namen zoals Ernst Loosen in de Duitse Moezel en Frédéric Mugnier in Chambolle-Musigny, begon ze in 2011 als micro-négociant met het maken van haar eigen wijnen, waarbij ze wijnruimte deelde met niemand minder dan Bourgogne-icoon Dominique Lafon. Met een stijl die doet denken aan de elegantie en intensiteit van fijne Bourgogne van de zusjes Mugneret, is Jane Eyre's natuurlijke touch met pinot noir zowel inspirerend als onweerstaanbaar. Haar wijnen worden in beperkte hoeveelheden en met de hand gemaakt en vangen de pure rode vruchten en minerale essentie van klassiek gestileerde pinot noir.
Uit de Combe Dessus wijngaard en En Champs. De druiven zijn op leeftijd (35-50 jaar) en leveren heel goed/gezond fruit. Consistent. Groter percentage met volledige trossen en dat voegt complexiteit en frisheid toe. Mooie medium rode kleur. heerlijke fruitgeur, altijd met iets van zwarte bessen, kersen en zo'n lekker spicy randje. Wijn met veel structuur en ook zijdezachte tannines. Een goed getypeerde Gevrey met mooie kersen aroma's en een fijne lange afdronk. Zeer overtuigend en goed bewaarpotentieel.
Bij stoofschotels van lamsvlees, bourgondische kazen. (Varkens)gebraad, patrijs of ander klein gevogelte.
€ 87,75
/ € 526,50 (per doos van 6)
Domein Jane Eyre
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2027-2035+
Serveertemperatuur 15-17°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Jane Eyre

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

De volgende generatie Bourgondisch talent is niet per se in de Bourgogne geboren. Soms kan de frisse wind die een traditie nodig heeft van de andere kant van de wereld komen. De in Australië geboren Jane Eyre – inderdaad: ze deelt haar naam met een van de heldinnen van de Engelse literatuur – deed in 1998 mee aan haar eerste oogst in de Bourgogne. De rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis. Na een aantal stages met gelauwerde namen zoals Ernst Loosen in de Duitse Moezel en Frédéric Mugnier in Chambolle-Musigny, begon ze in 2011 als micro-négociant met het maken van haar eigen wijnen, waarbij ze wijnruimte deelde met niemand minder dan Bourgogne-icoon Dominique Lafon. Met een stijl die doet denken aan de elegantie en intensiteit van fijne bourgognes van de zusjes Mugneret, is Jane Eyre's natuurlijke touch met pinot noir zowel inspirerend als onweerstaanbaar. Haar wijnen worden in zeer beperkte hoeveelheden en met de hand gemaakt en vangen de pure rode vruchten en minerale essentie van klassiek gestileerde pinot noir.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief