Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Jane Eyre
Côte de Nuits Villages 2022

€ 55,25
/ € 331,50 (per doos van 6)

Jane Eyre
Côte de Nuits Villages 2022

€ 55,25
/ € 331,50 (per doos van 6)
De volgende generatie Bourgondisch talent is niet per se in de Bourgogne geboren. Soms kan de frisse wind die een traditie nodig heeft van de andere kant van de wereld komen. De in Australië geboren Jane Eyre – inderdaad: ze deelt haar naam met een van de heldinnen van de Engelse literatuur – deed in 1998 mee aan haar eerste oogst in de Bourgogne. De rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis. Na een aantal stages met gelauwerde namen zoals Ernst Loosen in de Duitse Moezel en Frédéric Mugnier in Chambolle-Musigny, begon ze in 2011 als micro-négociant met het maken van haar eigen wijnen, waarbij ze wijnruimte deelde met niemand minder dan Bourgogne-icoon Dominique Lafon. Met een stijl die doet denken aan de elegantie en intensiteit van fijne Bourgogne van de zusjes Mugneret, is Jane Eyre's natuurlijke touch met pinot noir zowel inspirerend als onweerstaanbaar. Haar wijnen worden in beperkte hoeveelheden en met de hand gemaakt en vangen de pure rode vruchten en minerale essentie van klassiek gestileerde pinot noir.
Wordt gemaakt sinds 2014. Afkomstig uit dezelfde wijngaarden van Comblanchien en Corgoloin. 60% volledige trossen. Opgevoed op 300 liter eikenhouten vaten en 1 vat van 500 liter. Granaatrood van kleur. Helder rood fruit in de geur met een lichte kruidigheid. In de smaak zit veel rood zomers fruit met wat lichte kruidigheid en cederhout van het nieuwe 500 liter vat. Heel fijne tannine. Deze wijn geeft veel waar voor zijn geld.
Paté en croute. Parelhoen uit de oven met rozemarijn. Lamsvlees met provencaalse kruiden. Konijn met pruimen. Kalfsniertjes van de grill. Carbonade à la Flamande. Boeuf Bourguignon. Kaas (Saint Nectaire).
€ 55,25
/ € 331,50 (per doos van 6)
Domein Jane Eyre
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2025-2030
Serveertemperatuur 15-17°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12%

Jane Eyre

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

De volgende generatie Bourgondisch talent is niet per se in de Bourgogne geboren. Soms kan de frisse wind die een traditie nodig heeft van de andere kant van de wereld komen. De in Australië geboren Jane Eyre – inderdaad: ze deelt haar naam met een van de heldinnen van de Engelse literatuur – deed in 1998 mee aan haar eerste oogst in de Bourgogne. De rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis. Na een aantal stages met gelauwerde namen zoals Ernst Loosen in de Duitse Moezel en Frédéric Mugnier in Chambolle-Musigny, begon ze in 2011 als micro-négociant met het maken van haar eigen wijnen, waarbij ze wijnruimte deelde met niemand minder dan Bourgogne-icoon Dominique Lafon. Met een stijl die doet denken aan de elegantie en intensiteit van fijne bourgognes van de zusjes Mugneret, is Jane Eyre's natuurlijke touch met pinot noir zowel inspirerend als onweerstaanbaar. Haar wijnen worden in zeer beperkte hoeveelheden en met de hand gemaakt en vangen de pure rode vruchten en minerale essentie van klassiek gestileerde pinot noir.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief