Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine la Colombette
IGP Pays d'Hérault 2022 Pinot Noir Premium

€ 9,25
/ € 111,00 (per doos van 12)

Domaine la Colombette
IGP Pays d'Hérault 2022 Pinot Noir Premium

€ 9,25
/ € 111,00 (per doos van 12)
Jarenlang was de Languedoc een groot productiegebied van simpele, muisgrijze tafelwijnen. Zo’n veertig jaar geleden werd een waar kwaliteitsoffensief ingezet, en met succes: de streek wordt vanwege zijn innovatiekracht tegenwoordig ‘het Australië van Frankrijk’ genoemd. Fantastisch voor wijnliefhebbers: de wijnen worden almaar beter en blijven prettig geprijsd. Qua value for money is dit een van de beste gebieden ter wereld. La Colombette, familiedomein sinds vier generaties, ligt aan de poorten van Béziers, met uitzicht op de Middellandse Zee.
Een klein stijlverschil met de voorgaande jaren. Colombette heeft met 2022 een fruit gedreven Pinot gemaakt. Bosbessen, rozenbottel en fijn rood fruit komt je tegemoet. Het is lichtvoetig, sappig met wel voldoende bite. Een doordrink Pinot uit het zuiden. Uitzonderlijk jaar met veel finesse en elegantie. Licht gekoeld serveren.
Huiswijn. Charcuterie. Pasta met kalfsvlees en verse salie. Zwezerik. Parelhoen uit de oven met een roomsaus en geschaafde amandelen. Konijn met zwarte pruimen. Stevige/oude(re) kazen.
€ 9,25
/ € 111,00 (per doos van 12)
Domein Domaine la Colombette
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023 - 2027
Serveertemperatuur 15 à 17°C.
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12.5%

Domaine la Colombette

Languedoc Roussillon / Frankrijk

Jarenlang was de Languedoc een groot productiegebied van simpele, muisgrijze tafelwijnen. Zo’n veertig jaar geleden werd een waar kwaliteitsoffensief ingezet, en met succes: de streek wordt vanwege zijn innovatiekracht tegenwoordig ‘het Australië van Frankrijk’ genoemd. Fantastisch voor wijnliefhebbers: de wijnen worden almaar beter en blijven prettig geprijsd. Qua value for money is dit een van de beste gebieden ter wereld. La Colombette, familiedomein sinds vier generaties, ligt aan de poorten van Béziers, met uitzicht op de Middellandse Zee. Pionier-wijnmakers François en zoon Vincent Pugibet zijn hier iconen: ze leverden een belangrijke bijdrage aan de kwaliteitsrevival van de Languedoc en worden geroemd om hun innovatievermogen. Stokpaardjes zijn onder meer de Plume-wijnen met laag alcoholgehalte en de superbio’s, wijnen van nieuwe resistente druivenrassen die wijnbouw zonder pesticiden mogelijk maken. Hun wijnen staan symbool voor de kwalitatieve veranderingen in de Languedoc.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief