Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Calmel et Joseph
IGP Pays d'Oc 2023 Villa Blanche Syrah

€ 9,50
/ € 57,00 (per doos van 6)

Calmel et Joseph
IGP Pays d'Oc 2023 Villa Blanche Syrah

€ 9,50
/ € 57,00 (per doos van 6)
Het Franse wijnmakersduo Laurent Calmel en Jérôme Joseph, is een begrip in de Languedoc. Oenoloog en voormalig flying winemaker (Calmel) en voormalig sommelier en creatief brein (Joseph) werken samen onder de naam Calmel & Joseph. Het zijn micro-négociants: gepassioneerde wijnmakers die druiven en most kopen uit de beste gebieden van de Languedoc-Roussillon om daar wijn van te maken onder eigen label. Hiervoor werken ze samen met zo’n vijftig lokale, veelal biologisch werkende wijnboeren. Druiven komen uit wel vijftien verschillende herkomstgebieden. Inmiddels bezitten ze ook hun eigen wijngoed, Domaine de la Madone, in het dorp Montirat (Aude). De heren bepalen samen net grote precisie de vinificatiemethode, blend en opvoeding van elke création die hun stal verlaat.
De helft rijpt zes maanden in Frans eiken. Diep kersenrood met paarse reflectie. De neus toont vooral verleidelijke aroma's van rijp zwart fruit, cacao, pruim, braambes vermengd met vanille en roostertonen. De aanzet is intens met bosvruchten en confiture zonder zoetheid. Sappige tannines die op de achtergrond zorgen voor de juiste structuur. Dit is een elegante Syrah die lekker doorrolt vanwege zijn frisheid.
Alles van de barbecue, entrecote/lamskoteletten. Kippedijtjes van de plancha. Harde(re) schapen- en geitenkazen.
€ 9,50
/ € 57,00 (per doos van 6)
Domein Calmel et Joseph
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2023
Bewaartermijn 2024 - 2026+
Serveertemperatuur 16°C à 18°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Syrah
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Calmel & Joseph

Languedoc Roussillon / Frankrijk

Het Franse wijnmakersduo, Laurent Calmel en Jérôme Joseph, is een begrip in de Languedoc. Oenoloog en voormalig flying winemaker (Calmel) en voormalig sommelier en creatief brein (Joseph) werken samen onder de naam Calmel & Joseph. Het zijn micro-négociants: gepassioneerde wijnmakers die druiven en most kopen uit de beste gebieden van de Languedoc-Roussillon om daar wijn van te maken onder eigen label. Hiervoor werken ze samen met zo’n vijftig lokale, veelal biologisch werkende wijnboeren. Druiven komen uit wel vijftien verschillende herkomstgebieden. Inmiddels bezitten ze ook hun eigen wijngoed, Domaine de la Madone, in het dorp Montirat (Aude). De heren bepalen samen net grote precisie de vinificatiemethode, blend en opvoeding van elke création die hun stal verlaat.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief