Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Grosbois
Chinon 2020 Clos du Noyer

€ 37,95
/ € 227,70 (per doos van 6)

Domaine Grosbois
Chinon 2020 Clos du Noyer

€ 37,95
/ € 227,70 (per doos van 6)
Gelegen op de rechteroever van de Vienne-vallei, tussen Tours en Saumur, strekt Domaine Grosbois - een voormalige versterkte boerderij uit de 15e eeuw - zich uit over twintig hectare wijngaard. De meeste van de 19 percelen waaruit het domaine bestaat, liggen in een zogenoemde 'grand clos' (afgebakend perceel), dat in de jaren zestig werd verwoest. De huidige eigenaren van Grosbois, Nicolas en Sylvain, hebben de reconstructie van deze historische clos op de zanderige hellingen van Chinon (gemeente Panzoult), opgestart. Dit is cabernet franc-land. Deze frisse, intens-fruitige druif zwaait de scepter op de verschillende terroirs van zand, klei en kalksteen. De wijnen van Grosbois tonen de finesse en subtiliteit die cabernet franc kan hebben in handen van de juiste wijnmaker. Het koele Loire-klimaat benadrukt de typische aroma's van kersen en framboos, de bodem laat z'n sporen na met vleugen mineraliteit. De Grosbois-wijnen zijn fluweelzacht, maar tegelijkertijd levendig en gegrond. Het beste van de regio komt erin naar boven.
Paarsrood. Zijdezachte aanzet. Puur fruit met aroma's van bosvruchten, mos en truffel. Subtiele houtinvloeden. Volle, doch soepele en aangename structuur met fijne tannines, die in de loop van 5 à 10 jaar nog gaat verbeteren. Opvoeding van 12 maanden in betonnen vaten en 6 maanden in 25 hl eikenhouten vaten met een rendement van circa 30 hl/ha.
Paté van gevogelte en lever. Lamsmuis met olijventapenade. Konijn met pruimen of mosterdsaus. Varkenspoot. Bloedworst. Gegrild rundvlees met uien. Gebraiseerde eend met kleine erwten
€ 37,95
/ € 227,70 (per doos van 6)
Domein Domaine Grosbois
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2022 - 2030+
Serveertemperatuur 14 à 16°C (decanteren wordt aangeraden)
Druif Cabernet Franc
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Domaine Grosbois

Loire / Frankrijk

Gelegen op de rechteroever van de Vienne-vallei, tussen Tours en Saumur, strekt Domaine Grosbois − een voormalige versterkte boerderij uit de 15e eeuw − zich uit over twintig hectare wijngaard. De meeste van de 19 percelen waaruit het domaine bestaat, liggen in een zogenoemde 'grand clos' (afgebakend perceel), dat in de jaren zestig werd verwoest. De huidige eigenaren van Grosbois, Nicolas en Sylvain, hebben de reconstructie van deze historische clos op de zanderige hellingen van Chinon (gemeente Panzoult), opgestart. Dit is cabernet franc-land. Deze frisse, intens-fruitige druif zwaait de scepter op de verschillende terroirs van zand, klei en kalksteen. De wijnen van Grosbois tonen de finesse en subtiliteit die cabernet franc kan hebben in handen van de juiste wijnmaker. Het koele Loire-klimaat benadrukt de typische aroma's van kersen en framboos, de bodem laat z'n sporen na met vleugen mineraliteit. De Grosbois-wijnen zijn fluweelzacht, maar tegelijkertijd levendig en gegrond. Het beste van de regio komt erin naar boven.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief