Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

La Bastide Saint Dominique
Châteauneuf du Pape 2022

€ 33,25
/ € 199,50 (per doos van 6)

La Bastide Saint Dominique
Châteauneuf du Pape 2022

€ 33,25
/ € 199,50 (per doos van 6)
Domein opgericht in 1976 door Gerard en Marie Claude Bonnet. Gelegen in een oude 16e eeuwse kapel aan de voet van de helling van Châteauneuf du Pape (Courthezon). Afkomstig van zand- en kleigronden met rolkeien uit Les Bedines, Chapouin, Pignan en Guigrasse. 25-80 jaar oude stokken. Zeer hoge scores bij Parker, Wine Spectator en andere goede referenties!
Robijnrood met vleugen viooltjespaars. Volle neus van geprakte frambozen, cassislikeur en kersen. Na opening openbaren zich ook geuren van droog struikgewas (garrigue) en hars. Opulente aanzet en zeer gulzig en opwekkend, met een fijne balans tussen vlezige en tegelijkertijd fijne tannines. Lange finale (met verlenging en strafschoppen) met frisse kruidigheid.
Terrine van fazant en gedroogd fruit, lamszadel uit de oven met jeneverbessen, reebiefstukjes met wildjus, tajine van duif met dadels.
Reviews
James Suckling 94/100

A seductive, refined and well-composed blend of 80% grenache, 10% syrah, 7% mourvedre and 3% cinsault. It shows aromas of spiced cherries, grilled herbs, bay leaves, roasted meat and crushed peppercorns. It’s medium- to full-bodied with finely grained tannins. Seductive and fine with a delicate texture throughout and a warming finish with spices. Drink or hold.

€ 33,25
/ € 199,50 (per doos van 6)
Domein La Bastide Saint Dominique
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2034
Serveertemperatuur 15 à 17 °C
Druif 80% Grenache, 10% Syrah, 7% Mourvèdre, 3% Cinsault
Inhoud 0.75 L
Alcohol 15%

La Bastide Saint Dominique

Rhône Zuid / Frankrijk

In het zuiden van de Rhônevallei, tussen Avignon en Orange, profiteert La Bastide de Saint Dominique van een warm en droog, typisch Mediterraan klimaat. Terroir, zon en mistralwind geven de wijnen een uitgesproken identiteit. De wijnen zijn kruidig, vol en zonnig, maar toch vol finesse en elegantie. De bodemdiversiteit, de rijkdom aan druivensoorten en de hoge leeftijd van de wijnstokken zijn de troeven van dit domaine. La Bastide Saint Dominique werkt volledig biologisch en is sinds 2014 bio-gecertificeerd. Dat betekent: intensief wijngaardwerk met regelmatig ploegen, groen oogsten en handmatige pluk en selectie. Het rendement wordt laag gehouden, ten behoeve van de kwaliteit van de druiven. De druivenrassen zijn klassiek voor het Rhônedal: grenache, syrah, cinsault, mourvèdre, carignan, clairette, roussanne en viognier. Ze worden op traditionele wijze gevinifieerd, elke variëteit apart.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief