Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

La Bastide Saint Dominique
Côtes du Rhône Villages 2022

€ 13,95
/ € 83,70 (per doos van 6)

La Bastide Saint Dominique
Côtes du Rhône Villages 2022

€ 13,95
/ € 83,70 (per doos van 6)
Domein opgericht in 1976 door Gerard en Marie Claude Bonnet. Gelegen in een oude 16e eeuwse kapel aan de voet van de helling van Chateauneuf du Pape (Courthezon). Rondom het domein wordt deze Cotes du Rhone gemaakt. Bodem bestaat hier voornamelijk uit zand en klei. Zeer hoge scores bij Parker, Wine Spectator en andere goede referenties!
Kersenrode kleur met licht paarse schakering. Geur van rood fruit Iets van kers en wat zachte kruiden. Gedroogde vijgen. Soepele en elegante aanzet in de mond. Sappig. Rijp. Smakelijke en elegante voortzetting met veel rood fruit. Kruidige impressie. Jeneverbes. Laurier. Zeer goed getypeerde en fijne Rhone wijn met veel drinkplezier. Uit de wijngaarden Champauvins, Coudoulet en Bois-Lauzon. Van kleigrond en rolkeien, van 20-60 jaar... Bien fait!
Varkenshaas met tapenade. Lamsmuis met kruidkoek. Tournedos met pepersaus.
Reviews
James Suckling 92/100

A solid red, juicy, textured and dense, with aromas of mixed berries, thyme and baking spices. Medium-bodied with fine tannins. Velvety with crunchy berry character at the center. Vivid and spicy with a flavorful finish. 50% grenache, 20% syrah, 15% carignan and 15% mourvedre. Drink or hold.

€ 13,95
/ € 83,70 (per doos van 6)
Domein La Bastide Saint Dominique
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2028
Serveertemperatuur 15 à 16 °C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif 50% Grenache, 20% Syrah, 15% Mourvedre, 15% Carignan
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

La Bastide Saint Dominique

Rhône Zuid / Frankrijk

In het zuiden van de Rhônevallei, tussen Avignon en Orange, profiteert La Bastide de Saint Dominique van een warm en droog, typisch Mediterraan klimaat. Terroir, zon en mistralwind geven de wijnen een uitgesproken identiteit. De wijnen zijn kruidig, vol en zonnig, maar toch vol finesse en elegantie. De bodemdiversiteit, de rijkdom aan druivensoorten en de hoge leeftijd van de wijnstokken zijn de troeven van dit domaine. La Bastide Saint Dominique werkt volledig biologisch en is sinds 2014 bio-gecertificeerd. Dat betekent: intensief wijngaardwerk met regelmatig ploegen, groen oogsten en handmatige pluk en selectie. Het rendement wordt laag gehouden, ten behoeve van de kwaliteit van de druiven. De druivenrassen zijn klassiek voor het Rhônedal: grenache, syrah, cinsault, mourvèdre, carignan, clairette, roussanne en viognier. Ze worden op traditionele wijze gevinifieerd, elke variëteit apart.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief