Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

La Bastide Saint Dominique
Rasteau 2022 La Cabane

€ 17,25
/ € 103,50 (per doos van 6)

La Bastide Saint Dominique
Rasteau 2022 La Cabane

€ 17,25
/ € 103,50 (per doos van 6)
Domein opgericht in 1976 door Gerard en Marie Claude Bonnet. Gelegen in een oude 16e eeuwse kapel aan de voet van de helling van Châteauneuf du Pape (Courthezon). Afkomstig van zand- en kleigronden met rolkeien uit Les Bedines, Chapouin, Pignan en Guigrasse. 25-80 jaar oude stokken. Zeer hoge scores bij Parker, Wine Spectator en andere goede referenties!
In totaal 3 hectare met een bodem van rode klei. Geen Syrah in deze wijn maar Grenache en Mourvèdre met een gemiddelde leeftijd van 25 tot 45 jaar oud. Handmatige oogst. De oogst is met de hand geplukt. Mooie rode kleur met een paarse reflectie. In de neus geeft deze wijn veel aroma’s van granaatappel, klein rood fruit, maar ook specerijen en zoete kruiden. Mint. De aanzet in de mond is verfijnd met een goede en soepele structuur. Heerlijk glas en niet te zwaar.
Langzaam in de oven gegaarde lamsbout ( Gigot d’agneau de 7 heures), gratin dauphinois aux cèpes, Côte de boeuf. Brie de Meaux. Camembert.
€ 17,25
/ € 103,50 (per doos van 6)
Domein La Bastide Saint Dominique
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023-2026
Serveertemperatuur 16°C
Druif Grenache (70%), Mourvèdre (30%)
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

La Bastide Saint Dominique

Rhône Zuid / Frankrijk

In het zuiden van de Rhônevallei, tussen Avignon en Orange, profiteert La Bastide de Saint Dominique van een warm en droog, typisch Mediterraan klimaat. Terroir, zon en mistralwind geven de wijnen een uitgesproken identiteit. De wijnen zijn kruidig, vol en zonnig, maar toch vol finesse en elegantie. De bodemdiversiteit, de rijkdom aan druivensoorten en de hoge leeftijd van de wijnstokken zijn de troeven van dit domaine. La Bastide Saint Dominique werkt volledig biologisch en is sinds 2014 bio-gecertificeerd. Dat betekent: intensief wijngaardwerk met regelmatig ploegen, groen oogsten en handmatige pluk en selectie. Het rendement wordt laag gehouden, ten behoeve van de kwaliteit van de druiven. De druivenrassen zijn klassiek voor het Rhônedal: grenache, syrah, cinsault, mourvèdre, carignan, clairette, roussanne en viognier. Ze worden op traditionele wijze gevinifieerd, elke variëteit apart.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief