Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine de Fondrèche
Ventoux 2021 Il était une fois

€ 35,95
/ € 431,40 (per doos van 12)

Domaine de Fondrèche
Ventoux 2021 Il était une fois

€ 35,95
/ € 431,40 (per doos van 12)
Domaine Fondrèche beschikt over 40 hectare. Met slim wijngaardmanagement zijn deze hectare onderverdeeld in 3 grote percelen, waarbij het terroir bepaalt welke druivensoorten waar staan. Hier wordt over het algemeen rode wijn geproduceerd. Sébastien Vincenti heeft zeer veel respect voor zijn natuurlijke omgeving. Zo is er de wil om tijdens alle productieprocessen voor de meest ecologische oplossing te kiezen. Op een authentieke manier werkt het wijngaardteam aan het produceren van wijnen die typisch zijn voor dit prachtige landschap!
Wat een indrukwekkende wijn. Kirsch, zwart fruit, mineraal gedreven. Il Etait Une Fois is een krachtige wijn maar wel fruitgedreven. Een rijke en dikke wijn maar met een fluweel mondgevoel en fijnheid. Voldoende zuren die de afdronk fris en levenig houden. Grenache gedomineerd aangevuld met Syrah en Mourvèdre. Opgevoed in Stockinger vaten (foeders). Bam!
Stoofschotels, Mediterrane keuken met kruidige Merguez worstjes, Lamskoteletjes met tomatenfondue.
€ 35,95
/ € 431,40 (per doos van 12)
Domein Domaine de Fondrèche
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024-2030
Serveertemperatuur 16°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif merendeel Grenache (90%), Syrah (5%) en Mourvèdre (5%)
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

Domaine de Fondrèche

Rhône Zuid / Frankrijk

Domaine de Fondrèche ligt aan de voet van de Mont Ventoux, op enkele kilometers afstand van Carpentras. Het omvat veertig hectare wijngaard, verdeeld over drie grote percelen, gedefinieerd aan de hand van hun productiedoelstellingen. Het historische plateau van Fondrèche wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van rode wijnen. De bodem, die bestaat uit oude alluviale afzettingen, is zeer stenig met de typische gallets (rolkeien), vuursteen, kristallijn en kalkhoudend aan de oppervlakte. Luchtstromen en sterke thermische amplitudes kenmerken deze plek, waardoor het mogelijk is diepe wijnen met een minerale structuur te produceren. De twee andere percelen zijn bestemd voor de productie van roséwijnen (op de zand/slibbodems) en wit (op de kalkbodems). De unieke bodems en omstandigheden zorgen voor wijnen met een heerlijke frisheid, veel finesse en bescheiden alcoholpercentages.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief