Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine de Fondrèche

Rhône Zuid / Frankrijk

Intense wijnen met een mineralig frame, finesse en frisheid.
Het leidmotief van eigenaar Sébastien Vincenti van Domaine de Fondrèche is duurzaamheid: in elke stap van het wijnmaakproces, van wijngaard tot gebottelde fles, kiest hij voor de meest ecologische, milieuvriendelijke oplossing. Volledige groene overgave, om pure wijnen vol karakter te maken die eigen zijn aan deze prachtige streek. Het domaine aan de voet van de Mont Ventoux, op vijf kilometer van Carpentras, omvat drie grote percelen van in totaal veertig hectare die zijn gedefinieerd aan de hand van hun productiedoelstellingen. Het historische Fondrèche-plateau wordt uitsluitend gebruikt voor de productie van rood. De stenige bodem (kiezel, vuursteen) in combinatie met typische luchtstromen en thermische amplitudes zorgt voor intense wijnen met een mineralig frame, finesse en frisheid. 

Vol in de ecomodus

De meest ecologische oplossing heeft hier altijd de voorkeur. Alles gebeurt in harmonie met het lokale ecosysteem. Biologisch beheer van de wijngaard, waterzuivering, bevordering van biodiversiteit. De inzet is totaal. De wijngaarden worden bewerkt zonder chemische onkruidverdelger. Als groenbemesters gebruikt men peulvruchten, die de structuur van de bodem verbeteren en zorgen voor biologische bescherming.

Geen haast
De maankalender beïnvloedt alle ingrepen aan de planten om de natuurlijke afweer van de wijnstok te versterken. Na strenge selectie van de oogst gaan alleen de mooiste druiven het natuurlijke vinificatieproces in. Die gebeurt geheel zwavelvrij, waardoor de wijnen op pure wijze hun terroir onthullen. Oude vaten polijsten zachtjes de tannines van de grenache met veel respect voor het fruit. De tanninerijke, reductieve druivenrassen syrah en mourvèdre komen op nieuwe vaten. Voor het blenden, krijgen ze eerst een jaartje rust. Bij Fondrèche kent men geen haast, tijd is een bondgenoot en elke fles vertelt een eigen verhaal.


'Pure wijnen met een mineralig frame, finesse en frisheid. Vol karakter en eigen aan deze prachtige streek.'

Yoeri Vojacek 


Domaine de Fondrèche
Ventoux Persia Rouge 2021
Wine Advocate: The Syrah-dominated (90%) Ventoux Persia is simply awesome.
Druivenras Syrah 90%, Mourvèdre 10%
Land / Streek Frankrijk Zuid Rhône
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 14,5%
€ 21,50
Domaine de Fondrèche
Ventoux 2021 Il était une fois
Kirsch, sappig zwart fruit, mineralig, mooie zuren. Indrukwekkend. Bam!
Druivenras merendeel Grenache (90%), Syrah (5%) en Mourvèdre (5%)
Land / Streek Frankrijk Zuid Rhône
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 14,5%
€ 35,95
Domaine de Fondrèche
Ventoux 2022 Rouge du Domaine
Rood fruit, eucalyptus, tijm, laurier. Genereus & uitnodigend.
Druivenras 50% Grenache, 30% Syrah, 20% Mourvèdre
Land / Streek Frankrijk Zuid Rhône
Inhoud / Alcohol 0.75 L / 14,5%
€ 13,95 € 10,95
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief