Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine de Fondrèche
Ventoux 2022 Rouge du Domaine

€ 13,95
€ 10,95
/ € 131,40 (per doos van 12)

Domaine de Fondrèche
Ventoux 2022 Rouge du Domaine

€ 13,95
€ 10,95
/ € 131,40 (per doos van 12)
Domaine Fondrèche beschikt over 40 hectare. Met slim wijngaardmanagement zijn deze hectare onderverdeeld in 3 grote percelen, waarbij het terroir bepaalt welke druivensoorten waar staan. Hier wordt over het algemeen rode wijn geproduceerd. Sébastien Vincenti heeft zeer veel respect voor zijn natuurlijke omgeving. Zo is er de wil om tijdens alle productieprocessen voor de meest ecologische oplossing te kiezen. Op een authentieke manier werkt het wijngaardteam aan het produceren van wijnen die typisch zijn voor dit prachtige landschap!
Dieprood van kleur met paarse schakering. Aantrekkelijke neus van rood fruit, zwarte kersen, bosbessen, framboos en boskruiden. Genereuze en superzachte aanzet. Elegantie. Verteerbaarheid. Lekkere kruiden als thym, eucalyptus en laurier. Uitnodigende wijn met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.
Stoofpotje van hert. Eend in thymsaus. Entrecôte met pepersaus. Of gewoon een lekker kippetje...
€ 13,95
€ 10,95
/ € 131,40 (per doos van 12)
Domein Domaine de Fondrèche
Land Frankrijk
Kleur Rood
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023-2027
Serveertemperatuur 15-17°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif 50% Grenache, 30% Syrah, 20% Mourvèdre
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

Domaine de Fondrèche

Rhône Zuid / Frankrijk

Domaine de Fondrèche ligt aan de voet van de Mont Ventoux, op enkele kilometers afstand van Carpentras. Het omvat veertig hectare wijngaard, verdeeld over drie grote percelen, gedefinieerd aan de hand van hun productiedoelstellingen. Het historische plateau van Fondrèche wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van rode wijnen. De bodem, die bestaat uit oude alluviale afzettingen, is zeer stenig met de typische gallets (rolkeien), vuursteen, kristallijn en kalkhoudend aan de oppervlakte. Luchtstromen en sterke thermische amplitudes kenmerken deze plek, waardoor het mogelijk is diepe wijnen met een minerale structuur te produceren. De twee andere percelen zijn bestemd voor de productie van roséwijnen (op de zand/slibbodems) en wit (op de kalkbodems). De unieke bodems en omstandigheden zorgen voor wijnen met een heerlijke frisheid, veel finesse en bescheiden alcoholpercentages.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief