Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Pecchenino
Barolo 2019 San Giuseppe

€ 46,95
/ € 281,70 (per doos van 6)

Pecchenino
Barolo 2019 San Giuseppe

€ 46,95
/ € 281,70 (per doos van 6)
De Pecchenino-wijn dateert uit het einde van de jaren 1700 en is altijd al een familiebedrijf geweest, waarbij het bedrijf al generaties lang van vader op zoon werd overgedragen. Sinds het begin van de jaren 1970 telt het domein 25 hectare, waarvan 22 hectare zijn aangeplant in de gemeente van Dogliani en 3 in Montforte D'Alba. Het gebied van Dogliani is bijzonder geschikt voor de teelt van de druif Dolcetto. 70% van de wijngaarden van het landgoed zijn aangeplant met Dolcetto, terwijl de rest beplant is met Barbera, Nebbiolo, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Monforte d'Alba is een van de belangrijkste gebieden voor de productie van Barolo, onder andere in San Giuseppe, waar de 'Le Coste' wijn wordt geproduceerd, en in Bussia, waar de 'Bussia Corsini wijn wordt geproduceerd. De filosofie van het domein is gericht op het produceren van hoge kwaliteitswijn en dankzij jarenlange ervaring zijn de vinificatietechnieken die het meest geschikt zijn voor hun wijnen overgenomen. De referentie van de Dogliani!
Licht kersenrood van kleur. In de neus gaat de wijn alle kanten op, van teer, tot rood fruit en wat rozenblad. Vrouwelijke stijl. Zacht en plezierig van smaak. Vooral ook frisheid en balans met wat aardse tonen en iets van leer. Tabak. Wordt snel rond van smaak!
Steak tartaar, patrijs, fazant. Gerechten gecombineerd met truffel en paddestoelen.
Reviews
The Wine Advocate 93/100

This is a blend of fruit from Le Coste di Monforte, Bussia and Ravera in Monforte that results in 8,000 bottles hitting the market soon. The 2019 Barolo San Giuseppe is very bright and expressive on first nose with candied orange, wild cherry, iris root and powdered licorice. The wine offers a lovely experience and stays true to a classic Nebbiolo playlist. The tannins are dry with some powdery sensations too.

Reviews
James Suckling 94/100

Fresh raspberry with flowers and hints of tar and asphalt on the nose. Medium body, firm and silky tannins and a firm finish. Give this time to soften. Drink after 2027.

€ 46,95
/ € 281,70 (per doos van 6)
Domein Pecchenino
Land Italië
Kleur Rood
Oogstjaar 2019
Bewaartermijn 2024-2035
Serveertemperatuur 15-17°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif 100% Nebbiolo
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

Pecchenino

Piemonte / Italië

Familiehuis Pecchenino bezit 35 hectare wijngaard, verdeeld over de gemeenten Dogliani, Monforte d'Alba en Bossolasco in het zuidelijke deel van de Piemonte, de Langhe. Dit is het gebied van de dolcettodruif, die hier nog altijd de dominante soort is, gevolgd door nebbiolo en barbera. In de loop der jaren heeft het bedrijf ook wijngaarden aangekocht in de gemeente Monforte d'Alba, waar een tweede wijnmakerij is gewijd aan de productie van barolo en enkele andere in de gemeente Bossolasco, gewijd aan de productie van witte wijnen. Naast de traditionele dolcetto, barbera en nebbiolo, vormen internationale rassen als chardonnay, pinot noir en riesling, geteeld in specifieke omstandigheden op grote hoogte in het Langhe-gebied, een buitengewone aanvulling op dit fantastische terroir en de veelgeprezen range van Pecchenino.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief