Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Podere Sapaio
IGT Toscana Sapaio 2018

€ 76,50
/ € 459,00 (per doos van 6)

Podere Sapaio
IGT Toscana Sapaio 2018

€ 76,50
/ € 459,00 (per doos van 6)
Een prachtige "estate", 25 hectare groot, gefocused op het maken van Bordeauxwijnen in Bolgheri. Aan het roer staat hier Massimo Piccin, ingenieur uit Verona, die hier sinds 1999 zijn droom kan verwezenlijken. Een van zijn motto's: "Great wines can't do without men's great passion". De wijnen ondergaan hun alcoholische gisting op staal en de "malo" geschiedt op eikenhouten vaten. Verfijning vindt plaats op Franse barrique gedurende 8 - 18 maanden afhankelijk van de cuvée en de jaargang. Een absoluut topdomein in wording. Aanbevolen te decanteren!
Diepe roodpaarse kleur. Geconcentreerde en aangename geur met veel donker fruit. Pittige maar toch al zachte smaak in de mond met veel kruiden, peper en tabak. Mooie houttonen, sappig en een perfecte balans. De wijn is heel goed balans en mooi gepolijst. Waanzinnig lekker en van zeer hoog niveau!
Lamsbout uit de oven met rozemarijn, hertenbiefstuk met verse paddestoelen, harde Italiaanse kazen.
Reviews
The Wine Advocate 94/100

A blend of Cabernet Sauvignon, Petit Verdot and Cabernet Franc, the 2018 Sapaio is distinguished by a lovely dark garnet-toned appearance that is deep and thickly concentrated but not without its shimmer and shine. Massimo Piccin shows a deft hand in a vintage that was not easy along the Tuscan coast. This wine is especially bright and focused in terms of its aromas, with black fruit, plum and ripe blackberry. Hints of spice and pipe tobacco add vertical lift and softness. The finish is leaner than we've seen in the past, but that 2018 austerity suits this wine well.

€ 76,50
/ € 459,00 (per doos van 6)
Domein Podere Sapaio
Land Italië
Kleur Rood
Oogstjaar 2018
Bewaartermijn 2022 - 2029
Serveertemperatuur 16 - 18 °C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

Podere Sapaio

Toscane / Italië

Podere Sapaio neemt een prominente plaats in tussen de ongeveer vijftig wijnhuizen in de regio Bolgheri. Het jonge, 40 hectare grote, schilderachtig gelegen wijnhuis, opgericht door Massimo Piccin vlak voor de millenniumwisseling, strekt zich uit over de gemeenten Bibbona en Castagneto Carducci. Het wijnhuis baarde wereldwijd opzien toen het met zijn goedkope tweede wijn Volpolo bekende wijnboeren als Ornellaia bij een blinde proeverij wist te overtreffen. De wijngaard van Podere Sapaio omvat cabernet sauvignon, cabernet franc en merlot, drie typische rassen uit de Bordelais, die aanzienlijk hebben bijgedragen aan de reputatie van de Bolgheri-wijnen. Het assortiment van het huis bestaat uit slechts twee wijnen die in een moderne stijl worden geproduceerd. Ze zijn elegant, duurzaam en expressief en hebben in de loop der jaren aan diepte en karakter gewonnen. Ze combineren vakkundig de finesse van Bordeaux met het typische West-Toscaanse terroir. Piccin gaf zijn twee cuvées de namen Sapaio en Volpolo. Het vlaggenschip, Sapaio, is al heel wat keren bekroond met ‘drie glaasjes’ in de Italiaanse wijnbijbel Gambero Rosso.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief