Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Acustic Celler
Montsant 2020 Braó

€ 26,50
/ € 159,00 (per doos van 6)

Acustic Celler
Montsant 2020 Braó

€ 26,50
/ € 159,00 (per doos van 6)
Montsant is een van de jonge appellaties in de regio Catalunya en maakt onderdeel uit van het wijngebied Tarragona. De wijngaarden komen uit verschillende dorpen en liggen op een hoogte tussen de 300-700 meter. Acústic Celler is een privé project van Albert Jané (Ventura) dat kleeft aan specifieke filosofie: nieuw leven blazen in de zeer traditionele wijnbouw van de regio zodat de wijnen zich zo natuurlijk mogelijk kunnen tonen. Een stroom tegen modernisering en globalisering van internationale druivensoorten en modern wijnmaken? Hier is het terug naar de 'roots' met druiven als Garnaxta en Samsó (Carignan). Uniek in zijn soort!
Gemaakt van 10% garnatxa (grenache) die finesse geeft en 90% cariñena (carignan) die kleur, body en rijp rood fruit verschaft. Rijpte twaalf maanden op nieuw eiken en daarna nog eens een jaar op licht-getoaste vaten. Enorme complexiteit en elegantie. Royaal boeket van minerale, kalkachtige aroma's en hints van balsamico. Op het gehemelte rijk, diep, met sappige rode bessen en wilde aardbeien. De tannines zijn afgerond en sensueel met ‘n confit-achtige, onweerstaanbare afdronk. Schitterend lange nasmaak. Wow.
Krachtig wild (haas), harde/pikante kazen, stoofschotels, wild zwijn, lamsbout met knoflook en rozemarijn.
Reviews
The Wine Advocate

Braó was produced with a blend of 88% Cariñena and 12% Garnacha from very old vines—all over 60 years of age—from 16 plots, all owned, in five different locations in La Serra, Els Guiamets, Marçà, Masroig and Cornudella. It was fermented with indigenous yeasts and matured in new and second use barrels for 12 months.

€ 26,50
/ € 159,00 (per doos van 6)
Domein Acustic Celler
Land Spanje
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2023 - 2030
Serveertemperatuur 16 à 18 °C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif 55% Carignan (Samsó) en 45% Grenache
Inhoud 0.75 L
Alcohol 15%

Acústic Celler

Catalonië / Spanje

Acústic Celler behoort bij de upcoming wijndomeinen van Spanje. De wijnen van wijnmaker Albert Jané van Acústic behoren tot de absolute top in Spanje. Hij maakt ze 'unplugged' met karakter, authenticiteit en veel respect voor de traditie. Het gebied − Montsant − is een van de jongere herkomstgebieden van Catalonië. Een relatief geïsoleerd gebied, waar de wijnbouw ooit werd opgestart door monniken. Montsant wordt meestal in één adem genoemd met het aangrenzende Priorat: de twee gebieden zijn historisch en geografisch innig verbonden. Meeliftend op het succes van Priorat van de laatste decennia werd ook de naam Montsant steeds bekender. Verschillen in bodemstructuur en klimaat maken de wijnen uit Montsant iets fruitiger en minder robuust dan die uit Priorat. 

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief