Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Acustic Celler
Priorat 2020 Ritme negre

€ 19,50
/ € 234,00 (per doos van 12)

Acustic Celler
Priorat 2020 Ritme negre

Er is een nieuw oogstjaar leverbaar. Klik op de onderstaande link. Priorat 2021 Ritme negre
Acústic Celler is een privé project van Albert Jané (Ventura) dat kleeft aan een specifieke filosofie: een nieuw leven blazen in de zeer traditionele wijnbouw van de regio, zodat de wijnen zich zo natuurlijk mogelijk kunnen tonen. Hier is het terug naar de 'roots' met druiven als Garnaxta en Samsó (Carignan). Uniek in zijn soort!
Kersenrode kleur met paarse schakering. Krachtige neus, vooral spicy. Rijp zwart en rood fruit (bramen, bosvruchten, kirsch). Duidelijke terroir invloed door de licorella bodem. Sappige en volle aanzet in de mond. Subtiele invloed van het hout (tabak en kruiden). De 10 maanden houtopvoeding hebben goed hun werk gedaan. Geconcentreerd maar toch veel verfijning. Wijn behoudt zijn frisheid en is heel harmonieus. Ideale wijn voor liefhebbers van krachtige en volle wijnen.
Krachtig wild, pikante kazen, lamsvlees, merguez, runderbavette, kalfswang met risotto. Decanteren de eerste jaren is zinvol.
Reviews
De Grote Hamersma 9-/10

Ritme. Rood met tien maanden Frans eikenhout in de orkestbak. Galmt goed door. Vanillestokje tikt. Donkere pruim, kersen, fijne bittertjes, kruidig-zoet, speculaastouch, kokindjeszoet en aangename laurier houden maat. Veel te beleven. maestro.

Reviews
The Wine Advocate 91/100

The young, lighter and fruit-driven red 2020 Ritme Negre was produced with a lot of Garnacha, 45% this time, the rest Cariñena, which was greatly affected by the mildew of the year. It fermented with a 15-day maceration and matured in light-toast French oak barrels for some 10 months. It's ripe and powerful at 15% alcohol and has a round and juicy palate with Priorat character at an affordable price. 56,700 bottles produced. It was bottled in April and May 2022.

Er is een nieuw oogstjaar leverbaar. Klik op de onderstaande link. Priorat 2021 Ritme negre
Domein Acustic Celler
Land Spanje
Kleur Rood
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2023 - 2030+
Serveertemperatuur 15 à 17°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif 45% Carignan en 55% Grenache
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

Acústic Celler

Catalonië / Spanje

Acústic Celler behoort bij de upcoming wijndomeinen van Spanje. De wijnen van wijnmaker Albert Jané van Acústic behoren tot de absolute top in Spanje. Hij maakt ze 'unplugged' met karakter, authenticiteit en veel respect voor de traditie. Het gebied − Montsant − is een van de jongere herkomstgebieden van Catalonië. Een relatief geïsoleerd gebied, waar de wijnbouw ooit werd opgestart door monniken. Montsant wordt meestal in één adem genoemd met het aangrenzende Priorat: de twee gebieden zijn historisch en geografisch innig verbonden. Meeliftend op het succes van Priorat van de laatste decennia werd ook de naam Montsant steeds bekender. Verschillen in bodemstructuur en klimaat maken de wijnen uit Montsant iets fruitiger en minder robuust dan die uit Priorat. 

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief