Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Acustic Celler
Priorat 2021 Plaer

€ 28,00
/ € 168,00 (per doos van 6)

Acustic Celler
Priorat 2021 Plaer

€ 28,00
/ € 168,00 (per doos van 6)
Acústic Celler is een privé project van Albert Jané (Ventura) dat kleeft aan specifieke filosofie: een nieuw leven blazen in de zeer traditionele wijnbouw van de regio, zodat de wijnen zich zo natuurlijk mogelijk kunnen tonen. Hier is het terug naar de 'roots' met druiven als Garnaxta en Samsó (Carignan). Uniek in zijn soort!
Intens zwart kersenrood. Volle en rijpe neus. Zwart en rood fruit. Vijg. Bramen. Bessen. Mineraal. Krachtige aanzet. Geslepen. Mooi onderliggende zuren. Fijne tanninestructuur. Peper. Subtiel hout op de achtergrond. Krachtige en lange afdronk. With Pleasure!
Stoofpotten, Edammer, Wagyu-rund.
€ 28,00
/ € 168,00 (per doos van 6)
Domein Acustic Celler
Land Spanje
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024 - 2032
Serveertemperatuur 16-18°C
Druif 80% Carignan en 20% Grenache
Inhoud 0.75 L

Acústic Celler

Catalonië / Spanje

Acústic Celler behoort bij de upcoming wijndomeinen van Spanje. De wijnen van wijnmaker Albert Jané van Acústic behoren tot de absolute top in Spanje. Hij maakt ze 'unplugged' met karakter, authenticiteit en veel respect voor de traditie. Het gebied − Montsant − is een van de jongere herkomstgebieden van Catalonië. Een relatief geïsoleerd gebied, waar de wijnbouw ooit werd opgestart door monniken. Montsant wordt meestal in één adem genoemd met het aangrenzende Priorat: de twee gebieden zijn historisch en geografisch innig verbonden. Meeliftend op het succes van Priorat van de laatste decennia werd ook de naam Montsant steeds bekender. Verschillen in bodemstructuur en klimaat maken de wijnen uit Montsant iets fruitiger en minder robuust dan die uit Priorat. 

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief