Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Acustic Celler
Priorat 2021 Ritme negre

€ 19,50
/ € 117,00 (per doos van 6)

Acustic Celler
Priorat 2021 Ritme negre

€ 19,50
/ € 117,00 (per doos van 6)
Acústic Celler is een privé project van Albert Jané (Ventura) dat kleeft aan een specifieke filosofie: een nieuw leven blazen in de zeer traditionele wijnbouw van de regio, zodat de wijnen zich zo natuurlijk mogelijk kunnen tonen. Hier is het terug naar de 'roots' met druiven als Garnaxta en Samsó (Carignan). Uniek in zijn soort!
Kersenrode kleur met paarse schakering. Krachtige neus, vooral spicy. Rijp zwart en rood fruit (bramen, bosvruchten, kirsch). Duidelijke terroir invloed door de licorella bodem. Sappige en volle aanzet in de mond. Subtiele invloed van het hout (tabak en kruiden). De 10 maanden houtopvoeding hebben goed hun werk gedaan. Geconcentreerd maar toch veel verfijning. Wijn behoudt zijn frisheid en is heel harmonieus. Ideale wijn voor liefhebbers van krachtige en volle wijnen.
Krachtig wild, pikante kazen, lamsvlees, merguez, runderbavette, kalfswang met risotto. Decanteren de eerste jaren is zinvol.
€ 19,50
/ € 117,00 (per doos van 6)
Domein Acustic Celler
Land Spanje
Kleur Rood
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2024 - 2030+
Serveertemperatuur 15 à 17°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif 45% Carignan en 55% Grenache
Inhoud 0.75 L
Alcohol 15%

Acústic Celler

Catalonië / Spanje

Acústic Celler behoort bij de upcoming wijndomeinen van Spanje. De wijnen van wijnmaker Albert Jané van Acústic behoren tot de absolute top in Spanje. Hij maakt ze 'unplugged' met karakter, authenticiteit en veel respect voor de traditie. Het gebied − Montsant − is een van de jongere herkomstgebieden van Catalonië. Een relatief geïsoleerd gebied, waar de wijnbouw ooit werd opgestart door monniken. Montsant wordt meestal in één adem genoemd met het aangrenzende Priorat: de twee gebieden zijn historisch en geografisch innig verbonden. Meeliftend op het succes van Priorat van de laatste decennia werd ook de naam Montsant steeds bekender. Verschillen in bodemstructuur en klimaat maken de wijnen uit Montsant iets fruitiger en minder robuust dan die uit Priorat. 

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief