Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Shannon Vineyards & Wines
Elgin Merlot 2019

€ 23,95
/ € 143,70 (per doos van 6)

Shannon Vineyards & Wines
Elgin Merlot 2019

€ 23,95
/ € 143,70 (per doos van 6)
Shannon Vineyards is een premium boetiekwijnboerderij gelegen in de Elgin Valley in de West-Kaap van Zuid-Afrika. Ze hebben 10 hectare wijngaard bij Shannon Vineyards en streven ernaar de optimale habitat te behouden om de dier- en plantensoorten te beschermen die dit land met ze deelt. Ze denken vooruit voor de volgende generatie, verzorgen het terroir en handhaven het evenwicht om het milieu te beschermen. Focus is op terroir en er wordt ingezet op duurzame wijnbouwpraktijken. De druiven zijn afkomstig van uitzonderlijke wijngaarden op berghellingen boven de oevers van de Peninsula Dam, aan de Palmiet-rivier in de Elgin-vallei. Deze unieke wijngaarden produceren wijnen met onderscheidende persoonlijkheden. Ze zijn verleidelijk vanwege hun complexiteit, structuur en elegantie. Onder top leiding van wijnmakers Gordon Newton Johnson en Nadia Newton Johnson.
Wijngaard van slechts 3 hectare verdeeld in 5 sectoren met klonen die aangepast zijn aan de verschillen in terroir. Vinificatie met een korte koude inweking en zachte persing. Rijping gedurende 9 maanden in oudere eikenhouten barriques. De Elgin Merlot geurt heerlijk naar rijp rood fruit, pruimen en donkere kersten. Fruit en lichte aardse tonen gaan hier perfect samen. Verfijnde aanzet. Lekker mondgevoel. Zacht, rond en met een uitstekende frisheid.
Bavette. Filet de Boeuf met kruiden. Gelakte eend. Chateaubriand met bearnaise. Hert met Grand veneur saus. Fazant. Sterke kazen.
Reviews
The Wine Advocate 90-100

...starts juicy and dusty with delightful layers of dusty plum, sour cherry and soft elements of juicy tobacco, hints of oak and a gentle display of pencil lead. Medium to full-bodied, the wine delivers a balanced structure with lifting tannins and succulent acidity, before flavors of black plum and dark cherry skin sway across the mid-palate. The wine concludes with a persistent tannic edge and lingering flavors of blackberry and spiced plum compote.

€ 23,95
/ € 143,70 (per doos van 6)
Domein Shannon Vineyards & Wines
Land Zuid-Afrika
Kleur Rood
Oogstjaar 2019
Bewaartermijn 2024-2030
Serveertemperatuur 16-18°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Merlot
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Shannon Vineyards

West-Kaap / Zuid-Afrika

Naast de druivenstokken van Shannon Vineyards in de Elgin Valley, Zuid-Afrika, zie je zo ver je kunt appel- en perenbomen. Elgin Valley is altijd een fruitparadijs geweest. Het milde mediterrane microklimaat (17,5°C gemiddelde temperatuur) en vooral de verkoelende invloed van de Atlantische Oceaan zorgen voor een trage groei- en rijpingscyclus van het fruit. Maar geleidelijk ontdekten de fruittelers ook een lucratieve nevenactiviteit: de wijnbouw. Die diversificatie gebeurde ook bij Shannon Vineyards, een 12 hectare tellende boutique winery op amper twaalf kilometer rijden van de oceaan en drie kwartier van Kaapstad. De wijnen van Shannon worden gevinifieerd in de nabijgelegen kelderfaciliteiten van Newton Johnson Family Vineyards, maar het is wel co-eigenaar James Downes die het hele proces van wijnmaken en blenden van a tot z beheert. Met succes, want Shannon Vineyards – vernoemd naar de Ierse origine van de familie – werd in 2022 door master of wine Tim Atkin uitgeroepen tot Winegrower of the Year.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief