Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine la Colombette
Vin de France 2023 Pink Colomb Bay Rosé

€ 11,25
/ € 67,50 (per doos van 6)

Domaine la Colombette
Vin de France 2023 Pink Colomb Bay Rosé

€ 11,25
/ € 67,50 (per doos van 6)
Deze wijn is (tijdelijk) uitverkocht. Neem contact met ons op om de levertermijn of de mogelijke alternatieven te bespreken.
La Colombette, familiedomein sinds vier generaties, ligt aan de poorten van Béziers, met uitzicht op de Middellandse Zee. Pionier-wijnmakers François en zoon Vincent Pugibet zijn hier iconen: ze leverden een belangrijke bijdrage aan de kwaliteitsrevival van de Languedoc en worden geroemd om hun innovatievermogen. Stokpaardjes zijn onder meer de Plume-wijnen met laag alcoholgehalte en de super bio’s, wijnen van nieuwe resistente druivenrassen die wijnbouw zonder pesticiden mogelijk maken. Hun wijnen staan symbool voor de kwalitatieve veranderingen in de Languedoc.
Weer iets heel unieks van Vincent Pugibet. Rosé gemaakt van Pinot noir met een laag alcoholgehalte. Schitterende licht zalmroze kleur. In de geur ontdekken we vooral veel vers rood fruit, met iets van aardbeien en frambozen. Daar dwarrelt een lekkere frisse kruidigheid doorheen. Bloemig. Zachte aanzet in de mond met veel rood fruit, maar ook voldoende frisheid. Licht mineraal - kruidig. Mooi gebalanceerde rose met lekkere smaakjes!
Barbecue. Salade van eend. Forel. Gegrilde dorade. Quiche. Tonijn op Provencaalse wijze.
€ 11,25
/ € 67,50 (per doos van 6)
Deze wijn is (tijdelijk) uitverkocht. Neem contact met ons op om de levertermijn of de mogelijke alternatieven te bespreken.
Domein Domaine la Colombette
Land Frankrijk
Kleur Rosé
Oogstjaar 2023
Bewaartermijn 2024-2026
Serveertemperatuur 9- 11°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Pinot Noir
Inhoud 0.75 L
Alcohol 11,5%

Domaine la Colombette

Languedoc Roussillon / Frankrijk

Jarenlang was de Languedoc een groot productiegebied van simpele, muisgrijze tafelwijnen. Zo’n veertig jaar geleden werd een waar kwaliteitsoffensief ingezet, en met succes: de streek wordt vanwege zijn innovatiekracht tegenwoordig ‘het Australië van Frankrijk’ genoemd. Fantastisch voor wijnliefhebbers: de wijnen worden almaar beter en blijven prettig geprijsd. Qua value for money is dit een van de beste gebieden ter wereld. La Colombette, familiedomein sinds vier generaties, ligt aan de poorten van Béziers, met uitzicht op de Middellandse Zee. Pionier-wijnmakers François en zoon Vincent Pugibet zijn hier iconen: ze leverden een belangrijke bijdrage aan de kwaliteitsrevival van de Languedoc en worden geroemd om hun innovatievermogen. Stokpaardjes zijn onder meer de Plume-wijnen met laag alcoholgehalte en de superbio’s, wijnen van nieuwe resistente druivenrassen die wijnbouw zonder pesticiden mogelijk maken. Hun wijnen staan symbool voor de kwalitatieve veranderingen in de Languedoc.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief