Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Berthelemot
Bourgogne Chardonnay 2022 Les Parties

€ 31,25
/ € 187,50 (per doos van 6)

Domaine Berthelemot
Bourgogne Chardonnay 2022 Les Parties

€ 31,25
/ € 187,50 (per doos van 6)
We volgen dit domein al jaren en kregen toen éindelijk – na jaren intensief relatiemanagement – de kans om hier rechtstreeks te kopen. Het kleine, relatief jonge domaine (2006) van Brigitte Berthelemot heeft wijngaarden in Pommard, Monthélie, Beaune, Beaune 1er cru, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet en Meursault. De wijnen zijn biologisch gecertificeerd, in overgang naar biodynamische wijnbouw. Alles wat hier gemaakt wordt, is waanzinnig elegant, eerlijk en puur. Qua stijl understated, nooit overextractie. Je proeft dat het wijnmaken hier tot in de perfectie beheerst wordt.
Bleek goudgeel met een groene schakering. Aangename neus met redelijk wat vers fruit en citrus. Je ruikt de klasse. Zeer discreet houtgebruik. Evenwichtig mondgevoel met frisheid. Goed getypeerd Puligny. Smaakvolle wijn. Graag even decanteren in zijn jeugd!
Apéritief. Plateau fruits de mer. Escargots in roomsaus. Kikkerbillen. Zeebaars in beurre Blanc. Licht gevogelte, kalfsvlees en varkensvlees. Kazen (Brie, Gouda).
€ 31,25
/ € 187,50 (per doos van 6)
Domein Domaine Berthelemot
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2025 - 2028+
Serveertemperatuur 12 -14°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Berthelemot

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

We volgen dit domein al jaren en kregen toen éindelijk – na jaren intensief relatiemanagement – de kans om hier rechtstreeks te kopen. Het kleine domaine heeft wijngaarden in Pommard, Monthélie, Beaune, Beaune 1er cru, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet en Meursault. Het is een relatief jong wijnbedrijf (2006), gecreëerd door Brigitte Berthelemot, voorheen wijnmaker in de Loire-vallei. Marc Cugney is de verantwoordelijke wijnmaker. Thomas Berthelemot, zoon van Brigitte, voegde zich in 2017 bij het familiebedrijf in Meursault waar hij het technisch beheer op zich nam en de internationale verkoop ontwikkelt.  De wijnen van het domaine zijn biologische gecertificeerd, in overgang naar biodynamische wijnbouw. De wijnpers bejubelt dit als nouveau nom en Côte de Beaune. Terecht, want alles wat hier gemaakt wordt, is waanzinnig elegant, eerlijk en puur. Qua stijl understated, er is nooit sprake van overextractie. Het sap wordt met de grootste zorg en traagheid gevinifieerd. Je proeft dat het wijnmaken tot in de perfectie beheerst wordt.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief