Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Berthelemot
Bourgogne Chardonnay 2022 Les Parties

€ 31,25
/ € 187,50 (per doos van 6)

Domaine Berthelemot
Bourgogne Chardonnay 2022 Les Parties

€ 31,25
/ € 187,50 (per doos van 6)
Domaine Berthelemot is een vrij jong en recent familiebedrijf, opgericht in 2006 met wijngaarden in Pommard, Monthélie, Beaune (o.a. Clos des Mouches ), Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet en Meursault. Oprichtster is Brigitte Berthelemot (voorheen wijnmaakster in de Loire-vallei) die met het samenvoegen van de 2 domeinen van Yves Darviot en Jean Garaudet zo'n 8 hectare als bais had. Wijnmaker Marc Cugney is de verantwoordelijke wijnmaker. In de kelder werken ze met 25% nieuw eiken zodat het hout mooi verweven is in de wijn. Inmiddels is zoon Thomas erbij gekomen in 2017 en sindsdien zijn er nog meer wijngaarden aangekocht, zelfs in de Cote de Nuits. Uitbreiding en continuiteit gegarandeerd met een conversie naar biodynamie!
Bleek goudgeel met een groene schakering. Aangename neus met redelijk wat vers fruit en citrus. Je ruikt de klasse. Zeer discreet houtgebruik. Evenwichtig mondgevoel met frisheid. Goed getypeerd Puligny. Smaakvolle wijn. Graag even decanteren in zijn jeugd!
Apéritief. Plateau fruits de mer. Escargots in roomsaus. Kikkerbillen. Zeebaars in beurre Blanc. Licht gevogelte, kalfsvlees en varkensvlees. Kazen (Brie, Gouda).
€ 31,25
/ € 187,50 (per doos van 6)
Domein Domaine Berthelemot
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2025 - 2028+
Serveertemperatuur 12 -14°C
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Berthelemot

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

We volgen dit domein al jaren en kregen toen éindelijk – na jaren intensief relatiemanagement – de kans om hier rechtstreeks te kopen. Het kleine domaine (7,8 hectare) heeft wijngaarden in Pommard, Monthélie, Beaune, Beaune 1er cru, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet en Meursault. Een relatief jong wijnbedrijf (2006), gecreëerd door Brigitte Berthelemot, voorheen wijnmaker in de Loire-vallei. Marc Cugney is de verantwoordelijke wijnmaker. Het domein is biologisch gecertificeerd en hard op weg naar een biodynamische certificering. De wijnpers bejubelt dit als nouveau nom en Côte de Beaune. Terecht, want alles wat hier gemaakt wordt, is waanzinnig elegant, eerlijk en puur. Qua stijl understated, er is nooit sprake van overextractie. Het sap wordt met de grootste zorg en traagheid gevinifieerd. Je proeft dat het wijnmaken tot in de perfectie beheerst wordt.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief