Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Denis Carre
Bourgogne Hautes Côtes de Beaune blanc 2022

€ 26,50
/ € 318,00 (per doos van 12)

Domaine Denis Carre
Bourgogne Hautes Côtes de Beaune blanc 2022

€ 26,50
/ € 318,00 (per doos van 12)
De familie Carré brengt het grootste deel van hun tijd door in hun wijngaarden die zich uitstrekken van Meursault tot Pommard via Saint-Aubin, Auxey-Duresses, Saint-Romain, Meloisey, Beaune en Savigny-Les-Beaune. Prachtige percelen in de mooiste dorpen van de Côte de Beaune, in totaal 12 hectare wijngaard die met ontzag en zorg wordt bewerkt. Het wijnhuis is sinds 2020 omgeschakeld naar biologische landbouw, een logisch gevolg van de duurzaamheidsvisie van de familie. Synthetische producten zijn uit den boze, er worden alleen organische meststoffen en bodemverbeteraars gebruikt. Door de druiven perfect gezond te oogsten, start de gisting op natuurlijke wijze, dankzij de gisten die al op de druiven aanwezig zijn. Wijnbouw in volmaakte harmonie met de natuur: het is een waar genoegen om terroirs te verzorgen in zo'n prachtige omgeving, aldus de Carrés.
Afkomstig van een zeer goed gelegen wijngaard op 360 meter in Meloisey. Aanplant dateert van 1988 en 2017. De stokken staan hier op zeer harde kalk en kiezel. Citroengeel van kleur en helder. Vitaal. Aangenaam pure en minerale geur in de neus. Heel fris en fruitig wit met veel energie en florale nuances. Een lekkere plezierwijn voor nu. 12-14 maanden opvoeding op zowel hout als staal.
Aperitief. Zalmmousse. Kabeljauw met venkel. Dorade en croûte. Hammetje uit de oven. Pasta met Parmezaan.
€ 26,50
/ € 318,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Denis Carre
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2027
Serveertemperatuur 11-13°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Denis Carré

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

De familie Carré brengt het grootste deel van haar tijd door in hun wijngaarden die zich uitstrekken van Meursault tot Pommard via Saint-Aubin, Auxey-Duresses, Saint-Romain, Meloisey, Beaune en Savigny-Les-Beaune. Prachtige percelen in de mooiste dorpen van de Côte de Beaune, in totaal 12 hectare wijngaard die met ontzag en zorg wordt bewerkt. Het wijnhuis is sinds 2020 omgeschakeld naar biologische landbouw, een logisch gevolg van de duurzaamheidsvisie van de familie. Synthetische producten zijn uit den boze, er worden alleen organische meststoffen en bodemverbeteraars gebruikt. Door de druiven perfect gezond te oogsten, start de gisting op natuurlijke wijze, dankzij de gisten die al op de druiven aanwezig zijn. Wijnbouw in volmaakte harmonie met de natuur: het is een waar genoegen om terroirs te verzorgen in zo'n prachtige omgeving, aldus de Carrés.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief