Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Berthelemot
Pernand Vergelesses 2022 blanc Les Belles Filles

€ 44,50
/ € 267,00 (per doos van 6)

Domaine Berthelemot
Pernand Vergelesses 2022 blanc Les Belles Filles

€ 44,50
/ € 267,00 (per doos van 6)
Berthelemot is een klein domaine van ongeveer 7,8 hectare met wijngaarden in Pommard, Monthélie, Beaune, Beaune 1er cru (o.a. Clos des Mouches ), Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet en Meursault. Het domaine, relatief jong opgericht in 2006, is gecreeerd door Brigitte Berthelemot (voorheen wijnmaker in de Loire-vallei) na het samenvoegen van de percelen van twee domeinen van Yves Darviot en Jean Garaudet. Wijnmaker Marc Cugney is de verantwoordelijke wijnmaker. In de kelder werken ze met 25% nieuw eiken zodat het hout mooi verweven is in de wijn. Gecertificeerd volgends de werkwijze van "agriculture raisonnée".
Goed gelegen wijngaard met een aanplant die dateert uit 1985 (0,26 ha). De bodem is klei-kalkhoudend, gemengd met "chaillots" (kiezelhoudende resten van kalksteen-vuursteen). Hellingspercentage tussen 5-15%. Prachtige goudgele kleur met groenige nuances. Florale en minerale geur. Dynamische wijn met veel frisheid in de smaak. Expressief fruit. Goede spanning en minerale finish. Goed niveau. Bewaarpotentieel. Caraferen aanbevolen.
Dorade met citroen. Zeewolf met beurre blanc. Varkenskoteletje met mosterd. Kalfsschnitzel met Parmezaan. Forel. Varkenshaas met champignons.
€ 44,50
/ € 267,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Berthelemot
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2025-2028
Serveertemperatuur 11-13°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Berthelemot

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

We volgen dit domein al jaren en kregen toen éindelijk – na jaren intensief relatiemanagement – de kans om hier rechtstreeks te kopen. Het kleine domaine heeft wijngaarden in Pommard, Monthélie, Beaune, Beaune 1er cru, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet en Meursault. Het is een relatief jong wijnbedrijf (2006), gecreëerd door Brigitte Berthelemot, voorheen wijnmaker in de Loire-vallei. Marc Cugney is de verantwoordelijke wijnmaker. Thomas Berthelemot, zoon van Brigitte, voegde zich in 2017 bij het familiebedrijf in Meursault waar hij het technisch beheer op zich nam en de internationale verkoop ontwikkelt.  De wijnen van het domaine zijn biologische gecertificeerd, in overgang naar biodynamische wijnbouw. De wijnpers bejubelt dit als nouveau nom en Côte de Beaune. Terecht, want alles wat hier gemaakt wordt, is waanzinnig elegant, eerlijk en puur. Qua stijl understated, er is nooit sprake van overextractie. Het sap wordt met de grootste zorg en traagheid gevinifieerd. Je proeft dat het wijnmaken tot in de perfectie beheerst wordt.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief