Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Jane Eyre
Santenay blanc 2022 village

€ 62,95
/ € 377,70 (per doos van 6)

Jane Eyre
Santenay blanc 2022 village

€ 62,95
/ € 377,70 (per doos van 6)
De volgende generatie Bourgondisch talent is niet per se in de Bourgogne geboren. Soms kan de frisse wind die een traditie nodig heeft van de andere kant van de wereld komen. De in Australië geboren Jane Eyre – inderdaad: ze deelt haar naam met een van de heldinnen van de Engelse literatuur – deed in 1998 mee aan haar eerste oogst in de Bourgogne. De rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis. Na een aantal stages met gelauwerde namen zoals Ernst Loosen in de Duitse Moezel en Frédéric Mugnier in Chambolle-Musigny, begon ze in 2011 als micro-négociant met het maken van haar eigen wijnen, waarbij ze wijnruimte deelde met niemand minder dan Bourgogne-icoon Dominique Lafon. Met een stijl die doet denken aan de elegantie en intensiteit van fijne Bourgogne van de zusjes Mugneret, is Jane Eyre's natuurlijke touch met pinot noir zowel inspirerend als onweerstaanbaar. Haar wijnen worden in beperkte hoeveelheden en met de hand gemaakt en vangen de pure rode vruchten en minerale essentie van klassiek gestileerde pinot noir.
Deze wijn komt van een hoog boven het dorp gelegen helling, op het zuiden, en met rotsachtige kalksteen. Een koele expositie! Het is van de wijngaard Les Bras maar staat niet op het etiket vermeld. 20% op nieuw hout gegist en 20% op ovalen betontank. Vroeg geplukt en zorgt daarmee voor extra spanning en levendige zuren. Citroengele kleur. Puur fruit. Frisheid. Kamperfoelie. Levendige en rassige smaak. Stenig. Iets van appel en peer. Limoen. Clean. Strak. Sappige zuren. Een klassieke witte Bourgogne met potentie.
Zalmlasagne. Koud visbuffet. Coquilles in saffraansaus. Dorade in zoutkorst. Parelhoenfilet. Rillettes van vis.
€ 62,95
/ € 377,70 (per doos van 6)
Domein Jane Eyre
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2025-2029
Serveertemperatuur 11-13°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Jane Eyre

Bourgogne Côte de Beaune / Frankrijk

De volgende generatie Bourgondisch talent is niet per se in de Bourgogne geboren. Soms kan de frisse wind die een traditie nodig heeft van de andere kant van de wereld komen. De in Australië geboren Jane Eyre – inderdaad: ze deelt haar naam met een van de heldinnen van de Engelse literatuur – deed in 1998 mee aan haar eerste oogst in de Bourgogne. De rest is, zoals ze zeggen, geschiedenis. Na een aantal stages met gelauwerde namen zoals Ernst Loosen in de Duitse Moezel en Frédéric Mugnier in Chambolle-Musigny, begon ze in 2011 als micro-négociant met het maken van haar eigen wijnen, waarbij ze wijnruimte deelde met niemand minder dan Bourgogne-icoon Dominique Lafon. Met een stijl die doet denken aan de elegantie en intensiteit van fijne bourgognes van de zusjes Mugneret, is Jane Eyre's natuurlijke touch met pinot noir zowel inspirerend als onweerstaanbaar. Haar wijnen worden in zeer beperkte hoeveelheden en met de hand gemaakt en vangen de pure rode vruchten en minerale essentie van klassiek gestileerde pinot noir.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief