Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine de Valensac
IGP Pays d'Oc 2023 Grand Valensac Chardonnay

€ 11,50
/ € 69,00 (per doos van 6)

Domaine de Valensac
IGP Pays d'Oc 2023 Grand Valensac Chardonnay

€ 11,50
/ € 69,00 (per doos van 6)
Dit 47 ha grote wijndomein is in bezit van de familie .., die in Brussel woont. Het domein, gelegen in Florensac, wordt geleidt door Edwige Thuillé. Onder invloed van het mediterrane klimaat (op 10 km van de zee) wordt hier wijnen gemaakt met concentratie en voldoende frisheid. Zeer verzorgde, nette en knap gevinifieerde wijnen. Het zijn voornamelijk huis- en schenkwijnen met een voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding!
De oogst vindt 's nachts plaats om de frisheid te behouden. De helft van de oogst vergist in Franse eikenhouten vaten. Het ander gedeelte wordt traditioneel in RVS tanks gevinifieerd. Hierna volgt een rijping 'sur lie' van 7 maanden inclusief batonnage. Vanwege de gedeeltelijke vergisting op eiken zijn de houttonen uiterst discreet en gaan ze goed samen met de fruitige en bloemige tonen.
De perfecte saladebegeleider (nicoise, ceasar salad, caprese). Vitello tonnato, maar ook eenvoudige pastagerechten. Bovenal een heerlijke aperitiefwijn die aan tafel doorgedronken kan worden.
€ 11,50
/ € 69,00 (per doos van 6)
Domein Domaine de Valensac
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2023
Bewaartermijn 2024-2026
Serveertemperatuur 11 à 12°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14,5%

Domaine de Valensac

Languedoc Roussillon / Frankrijk

Domaine de Valensac omvat 49 hectare wijngaard op zo’n tien kilometer van de Middellandse Zee in Florensac (in de buurt van Agde). De streek met z’n droge, zonnige klimaat en rijke bodems heeft alle troeven voor het maken van mooie wijnen in handen. Valensac maakt kwalitatief goede, betaalbare, moderne wijnen van chardonnay, sauvignon, merlot en cabernet-sauvignon die representatief zijn voor de Languedoc. Verzorgd, netjes en knap gevinifieerd. Huis-, terras- en schenkwijnen met een perfecte prijskwaliteitverhouding.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief