Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Pellé
Menetou Salon 2022 les Bornés Blanc

€ 17,95
/ € 215,40 (per doos van 12)

Domaine Pellé
Menetou Salon 2022 les Bornés Blanc

€ 17,95
/ € 215,40 (per doos van 12)
Wijnhuis Pellé (vier generatie, veertig hectare groot) is gevestigd in het dorpje Morogues, aan het oostelijke uiteinde van de Loirevallei. Dit is homeland van de wereldberoemde Sancerre- en Menetou Salon-wijnen. Dicht bij het centrum van het dorp liggen de kelders van Domaine Pellé. Rondom het dorp, verspreid over de appellations Menetou-Salon en Sancerre, liggen de andere percelen, die dagelijks intensief geobserveerd, bewerkt en verzorgd worden. Huidige vigneron Paul-Henry Pellé groeit op in Morogues - net als zijn overgrootvader, grootvader en vader - en kiest, net als zij, voor het beroep van wijnmaker. Na drie generaties die het landgoed hebben opgebouwd en bestendigd, tilt Paul-Henry het, inmiddels vergezeld van echtgenote Anne, naar een nóg hoger kwaliteitsniveau. Zijn visie zorgt voor de productie van zeer precieze wijnen, oogst na oogst. Zijn doel is simpelweg: terroir uitdrukken. Als Sancerre-producent is het vakmanschap van Pellé al jarenlang gekend, maar ook de Menetou-Salon wijnen worden beschouwd als de nieuwe standaard voor sauvignon blanc uit de Loire.
Bleekgoud met een groenachtige schijn. Aromatische, fruitgerichte expressie met tonen van citrus, groene appel en kruisbessen. Peer. Zachte, elegante aanzet in de mond. De zuren zijn smakelijk en allesbehalve nerveus. Super verteerbaar, zuiver en smaakvol. Pomplemousse en mineraliteit. Alle aroma's galmen nog lekker na.
Aperitief. Oesters. Fruits de mer. Asperges. Sushi. Vis- en schaaldieren. Snoekbaars met kleine verse champignons. Gebakken rogvleugel. Oosterse keuken. Geitenkazen.
€ 17,95
/ € 215,40 (per doos van 12)
Domein Domaine Pellé
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2026
Serveertemperatuur 12 à 14 °C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Sauvignon Blanc
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Pellé

Loire / Frankrijk

Het wijnhuis Pellé (vierde generatie, veertig hectare groot) is gevestigd in het dorpje Morogues, aan het oostelijke uiteinde van de Loirevallei. Dit is homeland van de wereldberoemde Sancerre- en Menetou Salon-wijnen. Dicht bij het centrum van het dorp liggen de kelders van Domaine Pellé. Rondom het dorp, verspreid over de appellations Menetou-Salon en Sancerre, liggen de andere percelen die dagelijks intensief geobserveerd, bewerkt en verzorgd worden. De huidige vigneron – Paul-Henry Pellé – groeide op in Morogues, net als zijn overgrootvader, grootvader en vader. Na drie generaties die het landgoed hebben opgebouwd tilt Paul-Henry het, inmiddels vergezeld van echtgenote Anne, naar een nóg hoger kwaliteitsniveau. Zijn visie zorgt voor de productie van zeer precieze wijnen, oogst na oogst. Het doel is simpelweg: terroir uitdrukken. Als Sancerre-producent is het vakmanschap van Pellé al jarenlang gekend, maar ook de Menetou-Salons worden beschouwd als de nieuwe standaard voor sauvignon blanc uit de Loire.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief