Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Francois Crochet
Sancerre 2022 blanc

€ 29,50
/ € 177,00 (per doos van 6)

Domaine Francois Crochet
Sancerre 2022 blanc

€ 29,50
/ € 177,00 (per doos van 6)
In 1998 neemt de ex-rugbyspeler François het familiedomein over van zijn ouders, Robert en Marie Crochet. Francois is afgestudeerd oenoloog en heeft ervaring opgedaan bij onder ander Bruno Clair en in Nieuw Zeeland. Het domein is gevestigd in Bué, een dorpje waar meer wijnmakers met de naam Crochet gevestigd zijn. Francois produceert opwindende wijnen, mooie rode wijnen, maar ook in zijn gamma van witte wijnen laat François zien dat hij een begenadigd wijnmaker is: en met een grote finesse.
Strogeel van kleur. Klassieke neus met heerlijke aroma's van vers gemaaid gras en citrus. Rijp en rond. Plezierig mondgevoel. Toets van citrus, grapefruit en witte bloemen. Zeer goede balans. Een wijn die verrast en kwalitatief hoogwaardig is.
Crottin de Chavignol en andere soorten geitenkaas. Carpaccio van coquilles. Mooie zeetong. Groene asperges met parmezaan. Kabeljauw uit de oven.
Reviews
LE GUIDE DES MEILLEURS VINS DE FRANCE 92/100

incontestablement, les vins ont pris le parti de l'eclat et de l'énergie, et même de la gourmandise dans leur jeunesse. Epuré, le Sancerre 2022 ouvre le bal des blancs avec brio, mêlant fines nuances exotiques et notes d'agrumes. Un vin plus détendu et harmonieux qu'auparavant, parfait pour découvrer l'expression mur d'une sauvignon blanc. 

€ 29,50
/ € 177,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Francois Crochet
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2029
Serveertemperatuur 11 -13°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Sauvignon
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine François Crochet

Loire / Frankrijk

Een paar kilometer van Sancerre ligt de kleine gemeente Bué, waar wijnboer François Crochet, oud-rugbyspeler en afgestudeerd oenoloog, samen met zijn vrouw Carine een kleine twaalf hectare wijngaarden bezit, die de belangrijkste terroirs van de AOC Sancerre omvatten op bodems van krijt, vuursteen en grindachtige mergel. Het familiebedrijf is biologisch gecertificeerd sinds 2014 en werkt ook (niet-gecertificeerd) biodynamisch. 


Top van de AOC 

Sancerre François Crochet (één van de vele, vele Crochets in deze streek trouwens) is een bereisde vigneron: hij deed ervaring op ver buiten Sancerre en woonde onder andere in Nieuw-Zeeland. Toch ligt zijn hart in Bué. Hier produceert hij zijn eigen, kenmerkende stijl van deze klassieke wijn. Zijn wijnen zijn zo succesvol dat hij slachtoffer is van zijn eigen succes: de productie is al zeer beperkt en hij kan de vraag niet bijbenen. 
Deze wijnen behoren tot de meest precieze, meest verfijnde sancerres die je ooit te proeven krijgt als je de kans krijgt. Intens van smaak, met knisperend-frisse zuren en een grote lengte.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief