Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine du Closel
Savennieres 2020 Jalousie

€ 31,50
/ € 189,00 (per doos van 6)

Domaine du Closel
Savennieres 2020 Jalousie

€ 31,50
/ € 189,00 (per doos van 6)
Het Château des Vaults werd gebouwd in de 17e eeuw en gerenoveerd in de 19e eeuw. Het pand was in handen van figuren uit de hogere burgerij van Angers en vervolgens van de prestigieuze familie van reders uit Nantes: de Walsh, graaf van Serrant. Later, in de 19e eeuw, erfde de familie van Emmanuel de Las Cases, biograaf van Napoleon, het landgoed. Sinds die dag worden Château des Vaults en zijn wijngaarden beheerd door de afstammelingen van Las Cases. Er ontstond een lijn van vrouwelijke wijnbouwers, te beginnen met Marque de Las Cases, de vrouw van Closel. Haar nichtje, Michèle Bazin de Jessey, ontwikkelde de wijngaard en richtte de werkmaatschappij op: Les Vins Domaine du Closel, waarbij ze haar twee kinderen betrok. Het is momenteel zijn dochter, Evelyne de Pontbriand wijnmaker, die het landgoed beheert sinds 2001. Met een literaire achtergrond, gepassioneerd door muziek, tuinen en smaak, is ze een fervent aanhanger van het begrip terroirwijnen, dat wil zeggen “wijnen van de plaats”. Ze maakt fascinerende wijnen van hoog niveau!
Selectie van de jonge wijnstokken op een bodem van leisteen. Rijping van 15 maanden op houten vaten. Licht fonkelend geel met een groenige waas. Veel fruitaroma's, vooral veel vers fruit. Soms bij ontwikkeling meer honing. Floraal. Witte perziken. Varens. Aantrekkelijke wijn. Smaakvol. Doordrinkbaar. Krokant. Een zeer goede droge, complexe, frisse en fruitige wijn van niveau!
Heerlijk aperitief, gerookte paling, schaaldieren, asperges met een stukje zalm.
Reviews
The Wine Advocate

La Jalousie combines the crunchy purity of the terroir with super ripe and intense white fruit aromas and a touch of caramel. Aged on the lees for 10 months in fiberglass tanks, this is a medium to full-bodied, very elegant, refined and salty, well-tensioned and refreshing Chenin with an intense, pretty powerful and structured finish.

€ 31,50
/ € 189,00 (per doos van 6)
Domein Domaine du Closel
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2020
Bewaartermijn 2024-2032
Serveertemperatuur 11 à 13°C, decanteren
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chenin Blanc
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12%

Domaine du Closel

Loire / Frankrijk

De familiewijngaard Domaine du Closel ligt op het Château des Vaults in Savennières, Grand Cru de la Loire. Het domein,16 hectare groot, wordt gerund door de markante Evelyne de Pontbriand en behoort tot de meest beroemde wijnhuizen van de appellatie, zo niet van de hele Loire. Het bedrijf is toegewijd aan de biologische landbouw en werkt gecertificeerd biodynamisch (Ecocert en Demeter). Prioriteit is het biologisch evenwicht in de wijngaard en respect voor het ritme van de natuur. De wijngaarden van Château des Vaults liggen op hellingen die loodrecht op de Loire staan en profiteren van hun uitzonderlijke zuidwestelijke ligging. De bodems zijn ondiep, warm en bestaan uit leisteen (schistes), zandsteen en vulkanisch gesteente. Complexe bodems, ideaal voor het produceren van grote wijnen. De regels van de AOC Savennières zijn zeer streng met betrekking tot teelt en vinificatie. Chenin is het enige toegestane druivenras en de druiven worden zorgvuldig met de hand geplukt, met zeer lage opbrengsten.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief