Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Dominique Cornin
Mâcon Chaintré 2021 Serreuxdières

€ 21,25
/ € 255,00 (per doos van 12)

Domaine Dominique Cornin
Mâcon Chaintré 2021 Serreuxdières

€ 21,25
/ € 255,00 (per doos van 12)
Domaine Dominique Cornin ligt in het meest zuidelijke gedeelte van de Maconnais, aan de voet van de heuvels in Chaintré en op een steenworp afstand van de Beaujolais. Vader Dominique en zoon Romain beschikken over 10 hectaren wijngaarden rondom het dorp Chaintré. Biologisch gecertificeerd en werkzaam volgens de methoden van de biodynamie. Romain zwaait nu de scepter, is zeer gepassioneerd, gemotiveerd en staat er altijd voor open om progressie te maken. Een van de toppers in deze appellatie!
Single Vineyard! Strogeel met lichtgroene schakering . Verfijnde aroma’s in de neus met rijp fruit en mineraliteit. Exotisch fruit en citrus. In de smaak waaiert deze Macon breed uit. Wijn heeft rijpheid, maar blijft ook wel levendig, strak en mineraal. Een heel uitnodigende en vooral ook authentieke wijn. Wellicht de beste illustratie waar dit domein voor staat. Gastronomisch breed inzetbaar. Sommeliers… fasten your seatbelts!
Gegrilde kalfskotelet. Kippetje in de oven met zelfgemaakte frites. Risotto met morilles. Surf en turf? Kaasfondue. Verse geitenkaas.
Reviews
LE GUIDE DES MEILLEURS VINS DE FRANCE 92/100

Epicé et charnu, Les Serreuxdières prend d'elan et de la vigeur en bouche.

€ 21,25
/ € 255,00 (per doos van 12)
Domein Domaine Dominique Cornin
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023 - 2027+
Serveertemperatuur 12 à 14°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Dominique Cornin

Bourgogne Mâconnais / Frankrijk

Domaine Dominique Cornin vind je in het meest zuidelijke deel van de Mâconnais, aan de voet van de heuvels in Chaintré, op een steenworp afstand van de Beaujolais. Vader Dominique en zoon Romain Cornin runnen hier tien hectare wijngaard rondom het dorp Chaintré. Dat doen ze met een biologische certificering en veelvuldige inzet van biodynamische methoden. Romain zwaait de scepter over het familiewijnbedrijf en is een zeer gepassioneerd wijnboer, altijd met z’n vak bezig. Het domein wordt alom beschouwd als één van de toppers binnen deze appellatie. “We exploiteren de wijnstokken die onze vaders, onze grootvaders en hún voorouders bewerkten. Trouw aan hun werkfilosofie en liefde voor het land,” aldus de Cornins. Hun wijnen zijn elegant en verfijnd en bezitten een grote aromatische zuiverheid.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief