Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine des Deux Roches
Pouilly Fuissé 2022 Vieilles Vignes

€ 30,75
/ € 369,00 (per doos van 12)

Domaine des Deux Roches
Pouilly Fuissé 2022 Vieilles Vignes

€ 30,75
/ € 369,00 (per doos van 12)
De geschiedenis van dit domein gaat terug naar begin 19e eeuw, naar Joanny Collovray, die een paar wijngaarden bezat rondom Davayé. Generaties later hebben de Collovrays de Terriers ontmoet en samen creëerden ze het domein Deux Roches in 1986. Het hart van hun wijnen uit de Bourgogne is het grote aanbod aan Saint Vérans, Mâcons en Fuissés. Hoog niveau tegen zeer redelijke prijzen.
Selectie van verschillende percelen in de buurt van Solutré, Vergisson en ook bij Chaintré en Fuissé. Fermentatie vindt plaats in houten vaten (20% in demi-muids van 600 liter en 10% betreft nieuw hout). De wijn wordt vervolgens gerijpt op fijne gistsporen tot de lente. Helder gele kleur met zilveren schakering. Veel honingbloesem in de geur. Heel gebalanceerd mondgevoel met een zachte textuur. Rijpe abrikozen. Zeer goede introductie voor de appellatie.
Rissotto met langoustines. Voorgerecht met eendenlever. Kreeft. Escargots. Kikkerbillen. Zeeduivel met bospaddestoelen. Gerookte zalm. Kaassoesjes.
€ 30,75
/ € 369,00 (per doos van 12)
Domein Domaine des Deux Roches
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2028
Serveertemperatuur 12 à 14 °C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Deux Roches

Bourgogne Mâconnais / Frankrijk

Het wijngoed ligt in Davayé, met adembenemend uitzicht op de rotsen – 'deux roches' – van Solutré en Vergisson, uniek geologisch erfgoed van de zuidelijke Mâconnais. Al meer dan dertig jaar produceren de families Collovray en Terrier hier samen elegante witte wijnen met een typische mineraliteit, in de appellations Saint-Véran, Pouilly-Fuissé, Mâcon-Villages, Mâcon-la-Roche-Vineuse en Viré-Clessé. Het wijnbedrijf, opgericht door jeugdvrienden Christian Collovray en Jean-Luc Terrier, wordt beschouwd als de locomotief van de AOC Saint-Véran en behoort tot de topproducenten van deze streek. De wijngaarden van Deux Roches, verspreid over de hellingen van Vergisson en Solutré, leveren de meest fantastische Saint-Vérans, Mâcons en Fuissés tegen heel redelijke prijzen.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief