Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Rijckaert
Saint Véran 2022 en Crêches Vieilles Vignes

€ 28,75
/ € 172,50 (per doos van 6)

Domaine Rijckaert
Saint Véran 2022 en Crêches Vieilles Vignes

€ 28,75
/ € 172,50 (per doos van 6)
Jean Rijckaert, van Belgische afkomst, startte zijn domaine in 1998 met 5,5 hectare in het zuiden van Bourgondië (en nog enkele hectare in in de Jura). Domaine Rijckaert beschikt over twee kelders; één voor Davayé in het zuiden van Bourgondië en de tweede in de buurt van Arbois in de Jura. Sinds 2013 heeft Jean Rijckaert al zijn kennis, passie en 'le savoir faire' overgedragen aan wijnmaker Florent Rouve. Met succes heeft hij de unieke en eigen stijl van de Rijckaert wijnen weten te behouden. Al zijn wijnen staan bekend om hun elegantie. Ze zijn 'spot on', terroir gedreven en beschikken mede dankzij de hoger gelegen wijngaarden over een weldadige frisheid. Domaine Rijckaert werkt met lage opbrengsten, een trage en zachte persing en met wilde gisten van de eigen druiven. Dit alles met het doel om de typische kenmerken van de druif en de bodem uit te drukken.
Handmatige oogst. Natuurlijke gisting zonder enige toevoeging in eiken vaten. Hierna volgt een rijping voor 10 maanden in eiken vaten (de meeste van 3 of 4 wijnen en 25% nieuwe vaten). Wijn met een zeer goede balans. Deze wijn toont namelijk niet alleen de kracht en romigheid van de Chardonnay, maar ook een frisheid en koele lichtheid. Absolute referentie.
Aperitief. Visterrine. Stevige vissoorten (tarbot). Kalfsvlees in een roomsaus met morilles. Hardere geitenkazen. Saint Marcellin.
€ 28,75
/ € 172,50 (per doos van 6)
Domein Domaine Rijckaert
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024-2027+
Serveertemperatuur 12-14°C
Smaakprofiel Complex & Elegant
Druif Chardonnay
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Domaine Rijckaert

Bourgogne Mâconnais / Frankrijk

Domaine Rijckaert werkt met lage opbrengsten, wilde gisten van eigen druiven en met een trage, zachte persing. Optimale terroir-expressie is het doel. Intensieve wijngaardbeheer bevordert de minerale toevoer naar de planten, wat de kenmerken van het terroir nog eens extra stimuleert. De gisting vindt ‘spontaan’ plaats, dat wil zeggen: met gistsporen die zich van nature op de druiven bevinden. Het domaine Rijckaert, met vier hectare in de Mâconnais en 5,5 hectare in de buurt van Arbois, de hoofdstad van de Jurawijnen, werd in 1998 gestart door Jean Rijckaert, Belg van origine. In 2013 droeg hij al z’n kennis, passie en savoir faire over aan de jonge wijnmaker Florent Rouve. Met succes heeft die de unieke Rijckaert-stijl weten te behouden: elegant, terroirgedreven wijnen die – dankzij de hooggelegen wijngaarden – een weldadige frisheid bezitten.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief