Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Domaine Yves Cuilleron
Condrieu 2021 Lieu-dit Verlieu

€ 58,50
/ € 351,00 (per doos van 6)

Domaine Yves Cuilleron
Condrieu 2021 Lieu-dit Verlieu

€ 58,50
/ € 351,00 (per doos van 6)
Yves Cuilleron heeft een slogan:...zo rijp mogelijke druiven plukken! Alweer de derde generatie. Absoluut een van de toppers in de Noord Rhone, groots en ook qua omvang. Topspecialist in witte wijn met deze Vertige als paradepaardje. 18 maanden opgevoed en gegist in eikenhouten vaten van de allerbeste jus!
Enkel perceel in Chavanay, op de heuvel van Verlieu. De wijnstokken zijn geplant op "Muscovite Granite". Beplanting met een hoge dichtheid (8.000-10.000 wijnstokken per hectare). Geen insecticiden of pesticiden, bladverdunning en groen oogsten om de concentratie te bevorderen. Alcoholisch en malolactisch gefermenteerd in barriques met inheemse gisten. 12 maanden rijping in medium houten vaten. Expressieve neus met aroma's van met bloemen en rijpe, gele steenvruchten. De rijkdom van de bodem wordt aangevuld door de aromatische kracht van de viognier. Mooie bitters versterken de lengte.
Vis (zeebaars of heilbot), met vlees (rissoto van gevogelte met eekhoorntjesbrood)
€ 58,50
/ € 351,00 (per doos van 6)
Domein Domaine Yves Cuilleron
Land Frankrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2021
Bewaartermijn 2023-2030
Serveertemperatuur 12-14°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Viognier
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Domaine Yves Cuilleron

Rhône Noord / Frankrijk

Yves Cuilleron’s motto is: druiven moet je zo rijp mogelijk plukken. Als lekkerbek met een voorliefde voor goed eten houdt hij van ‘vins gourmands’ (gulzige wijnen). Dat gulzige proef je terug in zijn eigen wijnen. Hij maakt ze 100% maison. Niets staat bij hem vast, hij werkt puur op gevoel. Hij observeert en stuurt bij. Selecteert eigenhandig het fruit van de oudere en jongere stokken. Dit uiterst zorgvuldige wijngaardbeheer is kenmerkend: de stokken krijgen bij Cuilleron een haute couture-behandeling. Cuilleron werkt in en rond Chavanay, iets ten zuiden van Condrieu, 59 hectare wijngaard verdeeld over Saint Joseph (Blanc), Saint Joseph (Rouge), Côte-Rôtie en Condrieu. Wine Spectator noemt hem de leider van de nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu, Hij wordt alom beschouwd als één van de grote wijnmaaktalenten van de noordelijke Rhône.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief