Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Ca'Rugate
Soave Classico Monte Fiorentine 2022

€ 19,95
/ € 119,70 (per doos van 6)

Ca'Rugate
Soave Classico Monte Fiorentine 2022

€ 19,95
/ € 119,70 (per doos van 6)
Dit domein, vernoemd naar de Cru Rugate, is in handen van de familie Tessarie die sinds 1981 wijnen onder deze naam op de markt brengen. Oorspronkelijk gespecialiseerd in het maken van Soave’s van top kwaliteit. Maar sinds 2001 is de vierde generatie , Michele Tessarie mede verantwoordelijk voor het bedrijf. Deze oenoloog zorgt voor verdere professionalisering en uitbouw. Onder zijn beheer worden ook een aantal hectare wijngaarden in het Valpolicella gebied aangekocht. Zo brengen ze naast hun Soave’s ook Valpolicella, Ripasso , Amarone op de markt. Sinds 2020 is het bedrijf biologisch gecertificeerd. Tegenwoordig is Ca ‘Rugate een begrip in de regio. Met zo’n 90 hectare aan eigen wijngaarden en een productie die tradities weet te respecteren en innovaties begrijpt. Allemaal wijnen met verfijning, precisie en ware identiteit van het terroir. Niet voor niets worden deze wijnen volop geroemd en beoordeeld in nationale (Gambero Rosso) en internationale pers( Decanter , James Suckling).
De Monte Fiorentine wijngaard ligt in Brognoligo di Monteforte d’Alpone. De bodem is hier meer vulkanisch en rijk aan mineralen. Rijke en licht gouden kleur. met groene schakering. Herkenbaar en aangenaam aroma met iets van exotisch fruit. Mollige en rijpe aanzet in de mond. Groene appel. Citroen. Kalkrijk. Elegant en een hoge smaakintensiteit. Een wijn met een fijne spanningsboog en gemakkelijk drinkbaar.
Aanbevolen bij pastagerechten, risotto met knapperige doperwtjes en Parmezaanse kaas, rijpere zachte kazen (Taleggio).
€ 19,95
/ € 119,70 (per doos van 6)
Domein Ca'Rugate
Land Italië
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2024 - 2026+
Serveertemperatuur 10° - 12°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif 90% Garganega, 10% Trebbiano di Soave.
Inhoud 0.75 L
Alcohol 12,5%

Ca'Rugate

Veneto / Italië

Het plaatsje Soave, iets ten oosten van Verona, ligt tegen de uitlopers van de Alpen aangeplakt met schitterende uitzicht over de Povlakte. In dit heuvelachtige gebied bevinden zich exceptioneel goede wijngaarden, de cru’s, die behoren tot de DOC Soave Classico (de overige wijngaarden bevinden zich vooral in de Povlakte en zijn lager geklasseerd als DOC Soave). Vernoemd naar de gelijknamige heuvel even ten noorden van het dorpje Soave, ligt wijnhuis Ca’Rugate. Familie Tessari – inmiddels staat de vierde generatie aan het roer – maakt hier wijnen die bol staan van historie, traditie en karakter van de vulkanische bodem. Van oorsprong gespecialiseerd in soaves (en die maken ze op hoog niveau), maakt het tophuis ook met groot succes valpolicella’s. Het bedrijf is sinds 2020 biologisch gecertificeerd, heeft een enorme knowhow en investeert in wijngaarden die bijzonder geschikt zijn voor de productie van de historische druivenrassen.Het gamma is ronduit fantastisch: stuk voor stuk wijnen met verfijning, precisie, die onophoudelijk geroemd worden in de wijnpers (Gambero Rosso, Decanter, James Suckling…) 


Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief