Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Gritsch
Wachau 2022 Riesling Kalkofen Smaragd

€ 52,00
/ € 312,00 (per doos van 6)

Weingut Gritsch
Wachau 2022 Riesling Kalkofen Smaragd

€ 52,00
/ € 312,00 (per doos van 6)
Edele druivenrassen. Steile terrassen. Sensationele wijnen. UNESCO-werelderfgoed landschap - dat is de Wachau, het wijngebied in en rond de Donauvallei tussen Melk en Krems. Unieke, karaktervolle wijnen uit - soms extreem steile – terraswijngaarden. De beste locaties leveren enkele van de beste witte wijnen ter wereld op, met een jarenlang ontwikkelingspotentieel, vooral van grüner veltliner en riesling. Wijnmaker Franz-Jozef is zevende generatie van de familie Gritsch die hier al meer dan tweehonderd jaar wijn maakt, op hun landgoed Mauritiushof in Spitz an der Donau. Traditie, oude waarden en kennis van generaties spelen een grote rol, maar wél gecombineerd met eigentijdse vinificatietechniek om topkwaliteit wijnen te maken. Elke Gritsch-wijn weerspiegelt de bijzondere mix van druivenrassen, mineraalrijke bodem, microklimaat en natuurlijk de invloed van de wijnmaker, die een duidelijke voorliefde heeft voor fruitige, recht-door-zee terroirwijnen. Ze winnen de ene na de andere prijs op internationale wijnconcoursen.
Een van de bekendste wijngaarden in de Wachau ten oosten van Spitz. Paragneis, leisteen, bruine aarde en silicaten vullen deze berg met een stijgingspercentage tot 70%. Gritsch heeft het onderste stuk van de Singerriedel. Heldere goudgele kleur. Krachtige neus met een mooi spel van fruit en kruiden. Passievrucht. Honingmeloen. Witte peper. Tijm. Elegante en minerale structuur. Aangename frisheid en koelte in de wijn. Tabak. Intense en geconcentreerde smaak en dito vulling. Wat een klasbak!
Goed gevulde salades, groentenquiche, een licht gepaneerd kalfsdingetje.
€ 52,00
/ € 312,00 (per doos van 6)
Domein Weingut Gritsch
Land Oostenrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2022
Bewaartermijn 2023 - 2027+
Serveertemperatuur 12 à 14 °C
Druif Riesling
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13,5%

Weingut Gritsch Mauritiushof

Wachau / Oostenrijk

Edele druivenrassen. Steile terrassen. Sensationele wijnen. UNESCO-werelderfgoed landschap - dat is de Wachau, het wijngebied in en rond de Donauvallei tussen Melk en Krems. Unieke, karaktervolle wijnen uit - soms extreem steile – terraswijngaarden. De beste locaties leveren enkele van de beste witte wijnen ter wereld op, met een jarenlang ontwikkelingspotentieel, vooral van grüner veltliner en riesling. Wijnmaker Franz-Jozef is zevende generatie van de familie Gritsch die hier al meer dan tweehonderd jaar wijn maakt, op hun landgoed Mauritiushof in Spitz an der Donau. Traditie, oude waarden en kennis van generaties spelen een grote rol, maar wél gecombineerd met eigentijdse vinificatietechniek om topkwaliteit wijnen te maken. Elke Gritsch-wijn weerspiegelt de bijzondere mix van druivenrassen, mineraalrijke bodem, microklimaat en natuurlijk de invloed van de wijnmaker, die een duidelijke voorliefde heeft voor fruitige, recht-door-zee terroirwijnen. Ze winnen de ene na de andere prijs op internationale wijnconcoursen.

Lees meer
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief