Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Gritsch
Wachau 2023 Grüner Veltliner Klaus

€ 39,95
/ € 239,70 (per doos van 6)

Weingut Gritsch
Wachau 2023 Grüner Veltliner Klaus

€ 39,95
/ € 239,70 (per doos van 6)
Het in de 13e eeuw gebouwde Mauritiushof heeft sinds haar bestaan altijd een rol gespeeld in de klassieke wijnbouw. Sinds 200 jaar is de familie Gritsch ook binnen deze muren actief met wijnbouw. Franz-Josef en Maria Theresia Gritsch zijn inmiddels de 7e generatie die met al hun passie de best mogelijke kwaliteit proberen te maken, in harmonie met de natuur. De wijn(bergen) gaarden in de Wachau zijn uitstekend geschikt voor wijnbouw.
De wijngaard Klaus ligt in Weissenkirchen op terrashellingen met zuidoostelijke expositie. Zeer steile hellingen tot soms 77%. Gerijpt op grote eikenhouten vaten. Voor het eerst in de Smaragd categorie. Van amphibolite rotsgesteente. Mooi geel getinte kleur. Gesteente en kruidigheid in de neus. Brede uitwaaierende smaak met mango, rode bessen en kruidenlikeur. Veelzijdige en koele wijn, geconcentreerd, elegant en vol van smaak. Hoog scorende wijn in de pers!
Wiener of Aziatische keuken.
€ 39,95
/ € 239,70 (per doos van 6)
Domein Weingut Gritsch
Land Oostenrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2023
Bewaartermijn 2024-2027
Serveertemperatuur 10-12°C
Smaakprofiel Krachtig & Rijk
Druif Gruner Veltliner
Inhoud 0.75 L
Alcohol 14%

Weingut Gritsch

Wachau / Oostenrijk

Edele druivenrassen. Steile terrassen. Sensationele wijnen. UNESCO-werelderfgoed landschap - dat is de Wachau, het wijngebied in en rond de Donauvallei tussen Melk en Krems. Unieke, karaktervolle wijnen uit - soms extreem steile – terraswijngaarden. De beste locaties leveren enkele van de beste witte wijnen ter wereld op, met een jarenlang ontwikkelingspotentieel, vooral van grüner veltliner en riesling. Wijnmaker Franz-Jozef is zevende generatie van de familie Gritsch die hier al meer dan tweehonderd jaar wijn maakt, op hun landgoed Mauritiushof in Spitz an der Donau. Traditie, oude waarden en kennis van generaties spelen een grote rol, maar wél gecombineerd met eigentijdse vinificatietechniek om topkwaliteit wijnen te maken. Elke Gritsch-wijn weerspiegelt de bijzondere mix van druivenrassen, mineraalrijke bodem, microklimaat en natuurlijk de invloed van de wijnmaker, die een duidelijke voorliefde heeft voor fruitige, recht-door-zee terroirwijnen. Ze winnen de ene na de andere prijs op internationale wijnconcoursen.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief