Tongerseweg 15 Maastricht +31(0)43 - 325 31 70 info@vojacek.nl

Weingut Gritsch
Wachau 2023 Riesling Steinterrassen

€ 19,25
/ € 115,50 (per doos van 6)

Weingut Gritsch
Wachau 2023 Riesling Steinterrassen

€ 19,25
/ € 115,50 (per doos van 6)
Het in de 13e eeuw gebouwde Mauritiushof heeft sinds haar bestaan altijd een rol gespeeld in de klassieke wijnbouw. Sinds 200 jaar is de familie Gritsch ook binnen deze muren actief met wijnbouw. Franz-Josef en Maria Theresia Gritsch zijn inmiddels de 7e generatie die met al hun passie de best mogelijke kwaliteit proberen te maken, in harmonie met de natuur. De wijn(bergen) gaarden in de Wachau zijn uitstekend geschikt voor wijnbouw.
Opgevoed op staaltank. Lichtgele kleur met grijswitte schakering. Aromatisch en lichtvoetig qua geur. Citroenmelisse. Gele perzik. Bloesem. Kruisbessen. Energieke en frisse smaak. Rassig. Fijne frisse zuren. Opwekkend en doordrinkbaar. Zorgeloze stijl.
Aperitief. Garnalenkroketje. Zuurkool. Geroosterde groenten. Gestoomde visgerechten. Varkensvlees. Licht gevogelte.
Reviews
Peter Moser 91/30-100

Medium greenish yellow, silver reflections. Delicate notes of papaya, yellow peach, a hint of blossom honey, inviting bouquet. Juicy, delicately fruity, a hint of pineapple and apricot, finesse-rich acidity, mineral finish, already accessible.

€ 19,25
/ € 115,50 (per doos van 6)
Domein Weingut Gritsch
Land Oostenrijk
Kleur Wit
Oogstjaar 2023
Bewaartermijn 2024 - 2027
Serveertemperatuur 8-10°C
Smaakprofiel Fruitig & Harmonieus
Druif Riesling
Inhoud 0.75 L
Alcohol 13%

Weingut Gritsch

Wachau / Oostenrijk

Edele druivenrassen. Steile terrassen. Sensationele wijnen. UNESCO-werelderfgoed landschap - dat is de Wachau, het wijngebied in en rond de Donauvallei tussen Melk en Krems. Unieke, karaktervolle wijnen uit - soms extreem steile – terraswijngaarden. De beste locaties leveren enkele van de beste witte wijnen ter wereld op, met een jarenlang ontwikkelingspotentieel, vooral van grüner veltliner en riesling. Wijnmaker Franz-Jozef is zevende generatie van de familie Gritsch die hier al meer dan tweehonderd jaar wijn maakt, op hun landgoed Mauritiushof in Spitz an der Donau. Traditie, oude waarden en kennis van generaties spelen een grote rol, maar wél gecombineerd met eigentijdse vinificatietechniek om topkwaliteit wijnen te maken. Elke Gritsch-wijn weerspiegelt de bijzondere mix van druivenrassen, mineraalrijke bodem, microklimaat en natuurlijk de invloed van de wijnmaker, die een duidelijke voorliefde heeft voor fruitige, recht-door-zee terroirwijnen. Ze winnen de ene na de andere prijs op internationale wijnconcoursen.

Lees meer
Ook zo gek op wijn? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief